KVNW lanceert nieuwe website wijninfo.nl

6 februari 2024
Tijdens de vakbeurs Wine Professional lanceerde Peter van Houtert, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) wijninfo.nl, een nieuwe website over wijn. Zowel professionals als consumenten kunnen hier terecht voor nieuws en achtergronden over wijn.

Wijninfo.nl bevat objectieve informatie over wijn en alles wat daarmee te maken heeft. De onderwerpen variëren van uitleg over wijn maken, via Europese wijnwetgeving naar wijn in relatie tot duurzaamheid en gezondheid. Wijnartikelen vanuit de landelijke pers zijn ook op wijninfo.nl te vinden.

Aspecten van wijn

De website is een initiatief van de KVNW. “Wijn is onverminderd populair in Nederland, maar voor veel mensen is het lastig de juiste, objectieve informatie te vinden”, zegt voorzitter Peter van Houtert. “We krijgen dagelijks vragen van consumenten en professionals over de meest uiteenlopende aspecten van wijn. We hopen met deze website antwoord te geven en te voorzien in een behoefte. Over wijn valt zo veel te vertellen dat we nooit volledig kunnen zijn, maar deze website biedt wel een overzichtelijk geheel aan informatie voor de geïnteresseerde consument en professional die net iets meer wil weten. Deskundigen gaan op de website in op actuele zaken als keurmerken, duurzaamheid en matiging van de alcoholconsumptie.”

KVNW

De Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) is de enige brancheorganisatie voor wijnimporteurs in Nederland. De leden van de KVNW zijn verantwoordelijk voor ruim 75 procent van de wijn die in Nederland op de markt wordt gebracht.

Altijd op de hoogte blijven?