Waar moet de drankenbranche voorjaar 2024 naar toe?

30 januari 2024 Mikrocentrum
Op vakbeurzen vinden professionals de laatste trends en innovaties. Dit voorjaar staan er weer veel vakbeurzen op de planning die in interessant zijn voor de drankenbranche. Waar moet professionals uit drankenindustrie heen voor kennis en inspiratie?

Dutch Craft Beer Conference 2024

Op 1 februari vindt voor de achtste keer de Dutch Craft Beer Conference plaats. Dit jaarlijkse evenement voor brouwend Nederland biedt lezingen, workshops, een beursvloer en natuurlijk bier. In 2024 is het thema Back to Basic. Dit benadrukt het belang van het verkennen van traditionele technieken en ingrediënten. Tegelijkertijd wordt innovatie omarmd om consistent ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit te kunnen brouwen.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Van 12 tot en met 14 februari 2024 is Parijs het toneel van Wine Paris & Vinexpo Paris. De beurs telt 4.026 exposanten, verwacht zo’n 40.000 professionals van over de hele wereld. Naast een goedgevulde beursvloer biedt Wine Paris & Vinexpo Paris een randprogramma van 122 lezingen, debatten, rondetafelgesprekken en masterclasses. Alle belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en de groei van no/low en de laatste ontwikkelingen en innovaties uit de wijnsector komen voorbij.

ProWein 2024

Van 10 tot en met 12 maart 2024 vindt in Düsseldorf de vakbeurs ProWein 2024 plaats. Deze beurs kenmerkt zich door het internationale karakter, zowel qua exposanten als bezoekers. Op de beursvloer staan exposanten uit meer dan zestig landen en de beurs trekt bezoekers uit meer dan honderdveertig landen. Bezoekers vinden alle belangrijke wijnregio’s op de beursvloer en daarnaast is er ook ruimte voor gedistilleerd en Craft Drinks. In het uitgebreide kennisprogramma komen de laatste trends en belangrijke onderwerpen als klimaatverandering, duurzaamheid en verpakkingen aan bod. ProWein is geen beurs voor consumenten maar is volledig gericht op de handel. Het is daardoor een goede beurs om zaken te doen.

Tavola

In 2024 kunnen ondernemers in premium food & drinks ook weer terecht op de tweejaarlijkse vakbeurs Tavola. Deze beurs biedt van 17 tot en met 19 maart in Kortrijk Xpo een geselecteerd aanbod van food & drinks van 500 fabrikanten, importeurs en verdelers uit België en het buitenland. De beurs richt zich op import/export bedrijven, grootdistributie, groothandel, restaurants en cateringbedrijven.

Empack

Van 9 tot en met 11 april vindt in de Evenementenhal Gorinchem de verpakkingsbeurs Empack plaats. Hier vinden bezoekers alles over verpakkingen. Van vulmachines tot labeltechnologie, en van materialen tot industriële verpakkingsoplossingen.

Food Tech Event

Op het Food Tech Event, de opvolger van Food Technology ontdekken bezoekers op 15 en 16 mei  de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedsel- en drankenproductie- en verwerking. Food Tech Event is opgebouwd rond de thema's Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen; Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen; Future Food Factory; Kwaliteitsmanagement en -beheersing; Energiemanagement en-besparing in de productieomgeving; en Leven Lang Ontwikkelen.

Week van het Bier

En tot slot vindt eind mei de Week van het Bier plaats. Deze week zet Nederlands Bier in de spotlights. Veel brouwerijen hun deuren openen hun deuren en er vinden allerlei activiteiten plaats zoals bierproeverijen, rondleidingen, pubquizzen, wandeltochten en masterclasses. Tijdens deze week vindt in Den Haag van 23 tot en met 26 mei 2024 NL Bierproeffestival plaats. Hier presenteren Nederlandse brouwers hun bieren en er vinden diverse masterclasses plaats. Op dit festival wordt ook de winnaar van de Dutch Beer Challenge bekend gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven?