Comfortzone

15 november 2018 Barbara Verbeek

Druk, stress, veel verschillende dingen aan mijn hoofd. Het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam, het  Oesterfestival presenteren met sterrenchefs, even wijnwandelen in de Loire, een dagje jureren voor wijngebied Rueda en ook nog een presenteer klus voor Royal Leerdam. Allemaal helemaal te gek maar geen tijd voor vrienden en feestjes!

En daar stond het met koeienletters in de agenda: Een weekendje weg naar Ierland vanwege het wereldkampioenschap Oestersteken in Galway. Er is in Ierland geen wijn dus echt happig was ik er niet op om in deze hectische periode naar dit land af te reizen. Oververmoeid kwam ik aan, hop in een huurauto en Barend achter het stuur aan de rechterkant! Dus ik zat links zonder stuur en we reden aan de linkerkant! Ik ben nergens bang voor maar dit was een uur vol met angst totdat ik doorhad dat ik het systeem moest veranderen in mijn hoofd.

Achteraf hebben we er heel hard om gelachen. Het weekend was waanzinnig en ik heb me een beetje op Fiona haar gebied bewogen. Ik appte trots wat foto’s van verschillende soorten bier naar haar, terwijl ik mijmerend naar de tientallen zwanen keek in het ijskoude zeewater. Uit mijn comfortzone maar helemaal gelukkig!

De meeste mensen kiezen hun wijnen op basis van wat ze al kennen. Dan kan het niet vaak misgaan zeggen ze. Ook wijnimporteurs verkopen wat het meest makkelijk verkoopt, bijvoorbeeld door wijntrends te volgen van goedlopende wijnlanden of –merken. Of hun assortiment bestaat uit wat ze zelf kennen en lekker vinden. Maar hoe zou het zijn om eens het roer om te gooien?

Wij gaan in More than Drinks! 2-2018 uit onze comfortzone en tegen de trends in. Heerlijk! Terug naar oude tradities in nieuwe jasjes. Rode port met een kaasplank ruilen we in voor verschillende witte wijnen met kaas.

We slaan Sancerre & Pouilly Fumé helemaal over en gaan aan de wijnwandel in St. Nicolas de Bourgueil. Allemaal gelegen in de Loire. Ook was ik te gast op een Nederlandse wijngaard tijdens de oogst. Ik sprak met een hele leuke wijnboerin waarvan je een uitgebreid interview terug vindt in dit nummer van More than Drinks! Hoe was de oogst van 2018 nu echt?

Rij met me mee aan de andere kant van de wijnweg!

Altijd op de hoogte blijven?