Theetekort dreigt voor Egyptenaren

8 september 2022 Redactie BeverageNL

Thee is populair in Egypte. Maar er dreigt een tekort aan thee in het land. El-Fath, de grootste thee-importeur van Egypte, waarschuwt dat er over de maand mogelijk geen thee meer in de schappen ligt. Dat meldt De Morgen.

In Egypte is thee een van de nationale dranken. Het wordt veel geserveerd in de Egyptische theehuizen en is onderdeel van de cultuur. Volgens statistieken uit 2016 is Egypte de op acht na grootste theeconsument.

Dreigend tekort

Het dreigende theetekort is geen wereldwijd probleem. In een haven in Egypte ligt zelfs 6.000 ton klaar, alleen heeft de importeur onvoldoende dollars om deze thee aan land te brengen. El-Fath heeft daarom de Egyptische regering om hulp gevraagd.

Voor de Egyptenaren is het dreigende tekort niet de enige uitdaging waar het land voor staat. Zo zijn de inkomsten uit het toerisme sinds de coronacrisis gekelderd en door de oorlog in Oekraïne en de hoge tarweprijzen heeft Egypte te maken met een snel afnemende dollarvoorraad. Het land kampt met een inflatie van bijna 15 procent en grote infrastructuele projecten liggen stil.

Bron: De Morgen

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?