Goedkoopste cappuccino in Bosnië

12 april 2024 unsplash
Cappuccino: een mix van espresso, gestoomde melk en een laagje schuim. De prijs van dit drankje kan flink variëren, afhankelijk van waar in Europa je een kopje bestelt. In Bosnië betaal je de laagste prijs voor een cappuccino. 

In Bosnië kost een cappuccino €1,27. Ter vergelijking: in Nederland kost een cappuccino gemiddeld €3,21. Dit komt naar voren uit een analyse van de Cost of Living Index door Preply. Het online talenplatform maakte een vergelijking tussen Nederland en andere Europese landen als het gaat om het drinken van een kopje cappuccino in een horecagelegenheid. De duurste cappuccino drink je in Denemarken, waar een cappuccino gemiddeld €5,39 kost, gevolgd door Zwitserland en Noorwegen met respectievelijk €5,09 en €4,12.

Prijzen

De goedkoopste cappuccino vind je in Bosnië voor €1,27. In Noord-Macedonië kost een cappuccino gemiddeld €1,49, terwijl in Montenegro de prijs slechts een cent meer is, op €1,50. In Italië, bekend als de bakermat van de cappuccino, betaal je €1,58 per kop. Nederland is met een prijs van €3,21 ruim twee keer zo duur als het land van de cappuccino's.

Onderzoek

Preply baseert de cijfers uit het onderzoek op de Cost of Living Index van Numbeo. Vanwege de oorlog heeft Preply Israël, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland en Moldavië niet meegenomen in het onderzoek.

Bron: Preply

 

Altijd op de hoogte blijven?