Dranken in de media – week 3

22 januari 2024 Redactie BeverageNL Pixabay
Met de Horecava achter de rug zijn er veel winnaars bekendgemaakt van onder andere de beste Dutch Latte Art Championship, het NK koffie en de beste biertapper van Nederland, maar ook is het weer tijd voor het Middelburgse Abdij Bier Festival. Dit alles lees je in een greep uit de media.

Wijn

Het woord ‘wijn’ komt regelmatig voor in de Bijbel. Annemarie Hubers (HBO Theologie) en Klazien Vermeer (registervinoloog, dewijnschool.nl) nemen Actiefonline tijdens een wijnproeverij mee op een wijnreis door de Bijbel.

Bier

Wij zijn de stad kondigt aan dat op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2024 voor de negende keer het Middelburgse Abdij Bier Festival georganiseerd zal worden. Dit jaar is het thema ‘spelen met bier’.

Op 3 februari 2024, om 17:30 uur, nodigt Bierista je uit voor een onvergetelijke reis door de wereld van speciaalbieren. In samenwerking met Bierproeven.nu komt Bieristaj met een unieke proeverij op een bijzondere locatie: de sfeervolle kelder van de historische St. Stevenskerk in Nijmegen.

Tijdens de Horecava was het weer tijd voor het Nederlands kampioenschap biertappen 2024. Volgens Misset Horeca stonden er 49 deelnemers in de finale. Ramon de Klein tapte het beste biertje: hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2024.

Koffie

Barista Jesse Fook van koffieketen Vascobelo heeft tijdens de Horecava de Dutch Latte Art Championship 2024 gewonnen. Dat zegt Misset Horeca. Het was niet de eerste keer dat Fook de beste was: hij won ook al in 2022. De wedstrijd was onderdeel van het NK Koffie.

Milo Gil, head barista bij tweesterrenrestaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, heeft de Dutch Brewers Cup 2024 gewonnen. Deze wedstrijd filterkoffie bereiden werd gehouden als onderdeel van het NK Koffie op de Horecava. Gil was de beste van zes finalisten, schrijft Misset Horeca.

Altijd op de hoogte blijven?