Dranken in de media | week 44-2023

10 november 2023 Redactie BeverageNL
Grote uitdagingen voor de Nederlandse zuivelindustrie, duurzame alcohol gemaakt van CO2, West-Vlaamse LiQ komt met alcoholijs in samenwerking met Malibu en Bailey’s en zorgt het keurmerk ‘on the way to planet proof’ daadwerkelijk voor een betere natuur? Het laatste nieuws over dranken in de media.

 

Fins bedrijf Aircohol gebruikt de CO2 die vrijkomt bij het brouwproces van alcoholische dranken voor alcohol. Op die manier vermindert het bedrijf de CO2-voetafdruk tot wel 50 procent. Hoe Aircohol dat precies doet en welke ingrediënten het gebruikt wil het niet zeggen, meldt Foodlog.

 

Het lukt het West-Vlaamse LiQ niet om door te breken met hun alcoholijs meldt De Tijd. Door een samenwerking aan te gaan met de merken Malibu en Bailey’s richt het haar pijlen op het buitenland. De producten zijn te koop in verschillende Europese supermarktketens.

 

“Grote uitdagingen voor de Nederlandse zuivelindustrie”, kopt Food & Agri business. Met name de magere- en vollemelkpoeder en kaas waarin nu het meeste van de Nederlandse melk gaat, zit in de gevarenzone. 

 

“Met Spa rood win je de oorlog niet,” zegt Eric Erkelens die al dertig jaar een slijterij heeft in Princenhage in een interview met De Gelderlander. Hij begon in de supermarkt, daarna in een wijnhandel en opende in 1993 zijn eigen slijterij waar hij zich heeft gespecialiseerd in whisky’s.

 

Het keurmerk ‘on the way to planet proof’ zorgt voor een betere natuur. Deze claim klopt volgens ex-minister Pieter Winsemius niet en daar krijgt hij gelijk in aldus Trouw

 

De belasting op suikervrije dranken als havermelk gaat niet omhoog, meldt Food & Agri business.  Dat heeft een meerderheid van de Eerste Kamer afgelopen dinsdag besloten na een voorstel van PvdD-Senator Niko Koffeman. 

Altijd op de hoogte blijven?