Brazilië wint Ernesto Illy International Coffee Award

6 december 2023 Redactie BeverageNL
De winnaar van de 2023 Ernesto Illy International Coffee Award, de achtste editie van deze prijs, is Brazilië, met São Mateus Agropecuaria.


Brazilië heeft met de São Mateus Agropecuaria de Best of the Best Award gewonnen. Deze award werd in New York uitgereikt aan Josè Eduardo Dominicale tijdens de achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee Award. De São Mateus Agropecuaria heeft rijke maar zachte smaken met een balans van chocolade, karamel, bruine suiker en geroosterde amandelen op een bed van verfijnde helderheid, met een afdronk van milde, zachte maar harmonieuze zoetheid.


Ernesto Illy International Coffee
De achtste editie van de Ernesto Illy International Coffee award is vernoemd naar de directeur van Illycaffè en de zoon van de oprichter van het bedrijf. Met de award viert Illycaffè het werk dat het bedrijf al dertig jaar lang verricht: zij werken samen met koffieboeren om duurzame koffie aan te bieden.

 

Onafhankelijk panel
Voor de beoordeling werd elke partij van koffie geanalyseerd door het laboratorium voor kwaliteitscontrole, en beoordeeld op rijkdom en aromatische complexiteit,de  elegantie en balans van de smaak en de intensiteit van het aroma. Vervolgens onderzochten negen experts de batches van de oogst 2022-2023 door middel van een blinde proeverij van de negen koffies uit de negen landen die in de finale stonden: Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda.
Het panel bestond uit professioneel fijnproever Silvia Escobar uit Guatemala, de Braziliaan Glaucio De Castro, de Indiase Sunalini Narayan Menon, chef-kok Ricard Camarena, Amerikaanse chef-koks Carrie en Rupert Blease, Andrea Aprea, de Franse schrijfster en journaliste Adelaide de Clermont-Tonnere, Inga Griese en Angelina Villa Clarke.


Coffee Lovers Choice Award
De Coffee Lovers Choice Award is gewonnen door Guatemala’s Finca Danilandia di Luis Arimany Mondonico. Deze award is uitgereikt door een panel van consumenten die in de weken voor het evenement in blinde smaaktesten de koffiemonsters proefden in illy cafés in Triëst, Milaan, Parijs, Londen, Sao Paolo en New York.

 

Altijd op de hoogte blijven?