Wine Paris & Vinexpo Paris verplaatst naar februari 2022

2 april 2021 Redactie BeverageNL

Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus verplaatst de organisatie van Wine Paris & Vinexpo Paris deze beurs naar 14-16 februari 2022. De beurs stond gepland voor juni 2021. Als alternatief biedt de organisatie deze maand zakelijke oplossingen op het online Vinexposium Connect platform.

In overleg met de wijnmarketingcomités die partner zijn van het evenement, is besloten de vakbeurs uit te stellen, wat eens te meer het gevolg is van de ongunstige ontwikkeling van de gezondheidssituatie. Alle betrokken partijen waren het erover eens dat, gezien de aanhoudende onzekerheid, het succes van het voor juni geplande evenement niet kon worden gegarandeerd, niet vanuit organisatorisch oogpunt en ook niet wat de handel betreft. Om de nauwe band tussen het Parijse wijnevenement en de exposanten en bezoekers uit de hele wereld te behouden, zullen Wine Paris & Vinexpo Paris in juni 2021 een uitgebreid programma met internationale informatie en tools voor de wijnindustrie aanbieden op Vinexposium Connect, het digitale platform van de groep.

 

Editie 2022

Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 verenigt alle Franse wijngebieden en een groot aantal internationale wijngebieden onder één dak. Voor de sector gedistilleerd is er de speciale Be Spirits-ruimte. Het vakevenement zal daarnaast kwalitatief hoogstaande oplossingen en content bieden voor het optimaliseren van zakelijke kansen en de return on investment voor de aanwezigen.

"Alle voorbereidingen voor februari 2022 zijn getroffen en we gaan ons nu concentreren om van Wine Paris & Vinexpo Paris een nòg belangrijker vakevenement- en bedrijfshub te maken, zodat het kan bijdragen aan de bevordering van het economische herstel. In juni wordt de eerste stap gezet met een digitale maand met belangrijke zakelijke evenementen op Vinexposium Connect en een fysieke bijeenkomst in Parijs van 14 tot 16 februari 2022", benadrukt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium.

Vinexposium Connect

Wine Paris & Vinexpo Paris gaat in 2021 digitaal ter ondersteuning van de hele wijnbranche. Producenten en inkopers kunnen vanaf juni netwerken door middel van B2B bijeenkomsten via het Vinexposium Connect platform. Een programma van bedrijfsgerichte digitale content zal gedurende de hele maand juni worden uitgerold, zodat branchegenoten met elkaar in contact kunnen blijven via zeer gerichte bijeenkomsten.

De partners van Wine Paris & Vinexpo Paris hebben hun steun toegezegd, met als doel waardevolle inzichten te delen met een breed publiek: De IWSR, de Internationale Sommelier Beroepsvereniging (ASI), de Franse Sommelier Beroepsvereniging (UDSF) en Wine Tech & Vinocamp.

In het kader van het thema "Bouncing Back" staan op 14, 15 en 16 juni wereldwijd thema's als regionale en internationale vraagstukken voor nu en de toekomst centraal. Tijdens deze dagen worden de vraagstukken voor nu en de toekomst behandeld, zowel vanuit het geopolitieke perspectief als vanuit dat van de distributienetwerken en de producenten van wijn en gedistilleerde dranken.

 

Altijd op de hoogte blijven?