Festival The Spirit of Maastricht nu ook voor zakelijke markt

26 juli 2019

Het whisky- en spiritsfestival The Spirit of Maastricht vormt samen met de horecavakbeurs BBB Maastricht een joint venture. Dankzij deze samenwerking richt het festival zich dit jaar voor het eerst ook op de zakelijke markt. Het festival vindt dit jaar plaats op 27 en 28 oktober.

Tijdens The Spirit of Maastricht presenteren grote distilleerders en distributeurs, waaronder Maxxium, Bacardi Martini, De Monnik Dranken, Disaronno International en Nolet Family Distillery, honderden bijzondere whisky’s en andere exclusieve spirits. Vanuit Schotland is The Glenturret Distillery aanwezig. De eerste dag van het festival is voor de consumenten, de tweede voor professionals.  De organisatie verwacht zo’n 1.000 bezoekers, vorig jaar waren dat er ruim 600.

Wereldwijde groeimarkt

De markt voor whisky en spirits groeit wereldwijd, onder meer onder invloed van Azië waar rijke verzamelaars veel geld overhebben voor de mooiste single malts en andere exclusieve spiritualiën. Dit leidt tot diversificatie, maar ook tot schaarste. Voor de The Spirit of Maastricht is de joint venture met BBB Maastricht een kans om de komende jaren een verder te groeien en het evenement nog verder uit te bouwen. Festivaldirecteur Richard R. van Nieuwenhoven Helbach: “Met een aparte dag voor de zakelijke markt komen we een belangrijke wens van onze standhouders tegemoet. Dit evenement heeft vier jaar achtereen een groei van het aantal bezoekers laten zien. Nu is er de behoefte om een sprong te maken naar een groter evenement, zowel zakelijk als organisatorisch.”

BBB Maastricht is de de grootste horecavakbeurs van de Euregio. Dit jaar vindt deze beurs voor de 65ste keer plaats van 7 tot en met 9 oktober in MECC Maastricht. De joint venture past in het streven van BBB Maastricht om zich ook buiten de traditionele beursdagen verder op de kaart te zetten. Beursmanager Erik Stroink: “We willen ons portfolio verbreden en het hele jaar door zichtbaar zijn. Door deze samenwerking aan te gaan, positioneren we ons nog nadrukkelijker in een markt die jaar op jaar sterk groeit. We zijn dan ook trots dat wij vrijwel alle grote distilleerders en distributeurs van premium spirits mogen presenteren op het festival.”

Altijd op de hoogte blijven?