Two Chefs Brewing start crowdfundcampagne

21 november 2022 Redactie BeverageNL

Om onafhankelijk door te groeien start Two Chefs Brewing een crowdfundcampagne. De Amsterdamse craftbier brouwerij wil in 2025 de brouwcapaciteit verdubbelen om aan de toenemende vraag te voldoen. Hiervoor is een lening van minimaal €500.000 nodig.

Na een eerdere succesvolle crowdfundcampagne in 2016 hopen de oprichters van Two Chefs Brewing, Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, hun plannen voor de toekomst van de brouwerij weer met behulp van crowdfunding te verwezenlijken. De vorige crowdfundcampagne heeft €300.000 opgebracht, waarmee de bouw van de Two Chefs Brewing brouwerij in Amsterdam is gefinancierd. Dankzij die lening, die dit jaar volledig is terugbetaald, heeft Two Chefs Brewing een enorme vooruitgang weten te boeken.

Two Chefs Brewing

Dit jaar bestaat de brouwerij tien jaar. Toen ze in 2012 begonnen, waren de chefs nog met z’n tweeën. In 2016 bestond het bedrijf uit zes medewerkers en intussen zijn er alleen al in de brouwerij meer dan 37 werknemers actief. De bieren van Two Chefs zijn te vinden in horecagelegenheden, slijterijen en supermarkten door heel Nederland. Ook in het buitenland groeit de vraag naar hun craft bieren. Hierdoor zal de brouwerij dit jaar 1.000.000 liter produceren.

“Dit jaar groeien we 40% en in 2025 verwachten we twee miljoen liter bier te produceren”, zegt Martijn Disseldorp, oprichter Two Chefs Brewing. “We gaan de markt op met alcoholvrij bier en soda’s en we breiden uit in Duitsland. We willen de brouwerij daarom uitbreiden met nieuwe machines en tanks om nóg meer kwaliteit te maken en daar hebben we jullie hulp bij nodig.”

Crowdfunding

Om de brouwerij verder uit te breiden zijn nieuwe machines nodig om de productiecapaciteit flink op te schalen en bestaande processen te verbeteren en te verduurzamen. Met de crowdfundcampagne wil Two Chefs Brewing om eind januari 2023 een lening van minimaal €500.000 (met uitloop tot €1.000.000) binnen te halen. Hiermee worden onder andere nieuwe vergistingstanks en lagertanks aangeschaft. Andere noodzakelijke apparatuur zijn een inline carbonator, een stikstof generator, een omgekeerde osmose-apparatuur en een depalletizer.

Met de bouw van een eigen laboratorium willen de brouwers kwaliteitscontroles verbeteren en nieuwe smaakexperimenten uitvoeren om zo nog beter bier te maken. Ook willen zij het productassortiment vergroten met de lancering van nieuw alcoholvrij bier. Om de geplande groei te ondersteunen, is er ook meer personeel nodig, vooral ook om de groei in het buitenland verder op te pakken.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?