Swinkels Family Brewers wint ‘Sustainable brewery of the year’

8 september 2023 Redactie BeverageNL Royal Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is tijdens de Icons of Beer 2023 uitgeroepen tot ‘Sustainable brewery of the year’. “Deze prijs is een bekroning op onze inspanningen van de afgelopen decennia op het gebied van duurzaamheid en circulariteit”, aldus Peer Swinkels, ceo bij Swinkels Family Brewers.

Icons of Beer is een competitie van de World Beer Awards, een internationale organisatie die ook jaarlijks de beste bieren waardeert. Icons of Beer richt zich op brouwerijen die hun stempel op de bierindustrie drukken. De jury beoordeelt brouwerijen op hun innovativiteit en inzet op het gebied van duurzaamheid.

Bekroning

“Deze prijs is een bekroning op onze inspanningen van de afgelopen decennia op het gebied van duurzaamheid en circulariteit”, reageert Peer Swinkels, ceo bij Swinkels Family Brewers. “Door het hele bedrijf voel je de intrinsieke motivatie om betere keuzes te maken en zo een nog mooier familiebedrijf door te geven aan de volgende generatie. Dat uit zich enerzijds in een grote maatschappelijke betrokkenheid, maar ook in de ambitie om volledig circulair te ondernemen. Die ambitie houdt ons scherp om nieuwe initiatieven te ontwikkelen die bijdragen aan deze circulaire doelstelling. Ik ben blij en trots dat dit door de jury gezien en gewaardeerd wordt.”

Verduurzamen keten

“Bij Swinkels Family Brewers focussen we op het verduurzamen van onze hele keten”, vertelt Marthijn Junggeburth, mvo manager bij Swinkels Family Brewers. “We kiezen ervoor om duurzame grondstoffen en materialen in te kopen. Onze verpakkingen worden bijvoorbeeld steeds lichter en bestaan uit duurzaam of gerecycled materiaal. Ook in ons productieproces zetten we stappen: alle elektriciteit die we inkopen is groen en door de inzet van warmtepompen en e-boilers maken we steeds minder gebruik van fossiele brandstoffen. In de afgelopen jaren hebben we daardoor onze CO2-uitstoot al met 37% weten te verminderen. Daarnaast wordt onze mouterij in Eemshaven op dit moment omgebouwd tot de eerste emissievrije mouterij ter wereld, een project waar we heel trots op zijn.”

Restwater

Hij vervolgt: “Ook lokaal maken we het verschil: elk jaar geven we in het ‘Boer Bier Water’ project 800.000 m3 gezuiverd restwater terug aan de boeren in de omgeving van onze Lieshoutse brouwerij. Daarnaast werken op vrijwel al onze brouwerijlocaties mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We vinden het belangrijk om goed voor de wereld om ons heen te zorgen en ik ben trots op de erkenning die we hiervoor krijgen.”

Royal Swinkels Family Brewers  

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers groep. Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels een groep van ondernemingen die beschikt over verschillende brouwerijlocaties in Nederland, België en Ethiopië. Ook worden verschillende biermerken van het bedrijf lokaal geproduceerd door partner brouwerijen, zoals in Servië, Georgië en Kazachstan. Gezamenlijk waren deze brouwerijen in 2022 goed voor de productie van 7,7 miljoen hectoliter bier en 0,7 miljoen hectoliter frisdrank. Wereldwijd werken ongeveer 1.700 medewerkers binnen Royal Swinkels Family Brewers. In 2019 ontving Swinkels Family Brewers het Predicaat Koninklijk.

Altijd op de hoogte blijven?