Swinkels Family Brewers krijgt predicaat Koninklijk

28 maart 2019

Bavaria Brouwerij Foto: De Bavaria brouwerij te Lieshout, Wikimedia Foto: De Bavaria brouwerij te Lieshout, Wikimedia

Swinkels Family Brewers mag voortaan het predicaat Koninklijk dragen en heet nu Royal Swinkels Family Brewers. Koning Willem-Alexander kende dit predicaat toe voorafgaand aan de viering van het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria en Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, reikte het 27 maart uit aan de familie Swinkels en de medewerkers van de brouwerij.

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Dit kon niet op een beter moment komen dan tijdens de aftrap van de festiviteiten rond ons 300-jarig bestaan. Het is een bekroning voor iedereen die in die 300 jaren een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij: aan de kwaliteit, de groei, verduurzaming en innovaties. Drie eeuwen ondernemerschap, passie voor bier en vakmanschap wat generatie op generatie is doorgegeven. Maar ook een extra stimulans om het nog beter te doen, voor onze brouwerijen en iedereen die daarbij betrokken is. Voor de familie en de maatschappij waarin we geworteld zijn. 300 jaar brouwerij Bavaria is een mijlpaal om bij stil te staan en om te vieren, en dat we daarbij ons bedrijf nu ook Royal Swinkels Family Brewers mogen noemen maakt het feest compleet!”

Commissaris van de Koning, Wim van de Donk: “Swinkels Family Brewers is een toonaangevend familiebedrijf in Brabant. Een onderneming met een traditie van drie eeuwen, een familiebedrijf dat traditie en innovatie weet te verenigen rond een oer-Brabants product. Het is steeds weer een bijzondere eer en een genoegen om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen overhandigen, een bijzonder moment en een felicitatie waard.”

Swinkels Family Brewers begon 300 jaar geleden begonnen in het Brabantse Lieshout en is vandaag de dag nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf. Na jaren van groei heeft het bedrijf inmiddels zeven brouwerijen en tientallen merken. Inmiddels geeft de zevende generatie van de familie Swinkels leiding aan het bedrijf. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren door onder andere overnames, zoals Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en bierimporteur Bier&cO in 2018. Ook groeide het bedrijf dankzij een samenwerking met de Ethiopische lokale bevolking, waarbij een lokale bierbrouwerij in Ethiopië is opgericht, genaamd Habesha.

Altijd op de hoogte blijven?