Organic Fruit Elixir van Sapinca speelt in op alcoholvrije trend

30 maart 2023 Redactie BeverageNL

De trend van alcoholvrije drankjes is in Nederland al een tijd in opkomst en wordt volgens het Foodservice Trendrapport de grootste trend van 2023. De makers van drankenmerk Sapinca spelen in op deze trend en komen met een alcoholvrij elixer geïnspireerd door de Inca’s.

“We zien dat het drankenlandschap verandert door de groeiende golf van millennials en Gen-Z'ers die bewuster genieten”, schrijft het Foodservice Trendrapport. “In korte tijd zijn we overgestapt van een land van pils, wijn en sterk naar een wereld van bewuste consumptie.”

Naast de snelle opkomst van alcoholvrije bieren en wijnen, is er nog een categorie die razendsnel groeit: die van de elixers. Dit zijn alcoholvrije dranken gemaakt van botanicals (kruiden, wortels, specerijen, vruchten of bloemen etc.). De makers van Sapinca ontwikkelden ‘Organic Root Elixir’, waarbij ze zich lieten inspireren door de Inca’s. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Latijns-Amerika. Sapinca maakte van diverse wortelsoorten een elixir die op verschillende manieren gedronken kan worden.

Organic Fruit Elixir

Sapinca komt met een nieuwe smaakvariant op de markt: de Organic Fruit Elixir. Net als zijn voorganger een biologisch en alcoholvrije drank, maar dan gemaakt van een mix vruchtsoorten uit Latijns-Amerika.

Altijd op de hoogte blijven?