Mariëlle Timmermans nieuw jurylid The World Alcohol-Free Awards

6 februari 2024 Mariëlle Timmermans
Begin maart vindt de tweede editie van The World Alcohol-Free Awards plaats, een competitie voor alcoholvrije dranken. De Nederlandse Mariëlle Timmermans, eigenaresse van alcoholvrije boetiek Amivine, neemt plaats in de internationale jury van de competitie.

The World Alcohol-Free Awards

In 2023 richtten alcoholvrije drankexpert Christine Parkinson en drankenjournalist Chris Losh de World Alcohol-Free Awards op, een competitie voor alcoholvrije dranken. Begin maart komen internationale alcoholvrije specialisten samen in Londen voor de jurering van de tweede editie. Ze keuren verscheidene alcoholvrije dranken, onderverdeeld in meerdere categorieën. Op 9 februari sluit de inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken. Voor de eerste editie waren er vierhonderd inschrijvingen vanuit twintig landen.

Populariteit alcoholvrije dranken

De marktwaarde van het wereldwijde No/Low alcohol segment groeide uit naar 13 miljard dollar en de verwachting is dat deze categorie tussen 2023 en 2027 nog verder toeneemt met een CAGR-volume van +6 procent. De categorie alcoholvrije dranken vormt daarin de belangrijkste groeifactor, met een verwachte groei van +7 procent. Daarnaast groeien alcoholvrije dranken in populariteit. Bijna een vijfde (17 procent) van alle alcoholvrije consumenten in 2023 maakte voor het eerst kennis met alcoholvrije dranken.

Mariëlle Timmermans

Tijdens de aankomende editie van The World Alcohol-Free Awards zit Mariëlle Timmermans in de internationale jury. Timmermans interesseert zich sinds 2019 in alcoholvrije dranken en richtte in 2021 Amavine op, een boetiek met alcoholvrije dranken in het assortiment. Timmermans is inmiddels een alcoholvrije fijnproever met kennis op het gebied van alcoholvrije dranken. 

Timmermans: “Het is nog niet voor iedereen even makkelijk om echt lekkere alcoholvrije alternatieven te vinden. The World Alcohol-Free Awards maakt juist die brug tussen alcoholvrije consument en producenten die een topklasse alcoholvrije drank aanbieden. Ik wil graag bijdragen aan het bieden van een podium aan topklasse alcoholvrije dranken, zodat consumenten deze makkelijker gaan vinden en ook echt met smaak alcoholvrij kunnen genieten.”

 

Altijd op de hoogte blijven?