Nieuwe editie Vatgerijpte Grand Prestige bieren van Hertog Jan

5 december 2023 Hertog Jan
Hertog Jan brengt een nieuwe editie van Vatgerijpte Grand Prestige bieren op de markt. Dit keer hebben de Limburgse brouwers de bieren laten rijpen in de vaten van vier dranken uit Latijns-Amerika: Mezcal, Reposado Tequila, Cachaça en Rhum Agricole.

Sinds 2016 brouwen de meesterbrouwers van Hertog Jan ieder jaar een exclusieve oplage van een Grand Prestige rijpen in de vatenkelders van de Limburgse brouwerij. Voor elke editie laten ze het bier rijpen in vaten van een andere drank. Voor eerdere edities gebruikten de brouwers onder andere vaten van Schotse distilleerderijen, Portugese wijnmakers en van Nederlandse jeneverdistillateurs. In het hout van de vaten zit nog steeds de drank die er oorspronkelijk in heeft gezet. Door het bier langere tjid in deze vaten te laten vermengen de smaken zich.

Zevende editie Grand Prestige

Voor de zevende editie liet Micha Peute, de meesterbrouwer van Hertog Jan, om vaten uit Latijns Amerika naar de brouwerij in Arcen komen waar de Grand Prestige een jaar in heeft gerijpt. Er zijn vier varianten.

  • Rhum Agricole
    Deze Grand Prestige heeft 12 maanden gerijpt op Rhum Agricole vaten uit het Caribisch gebied. Dit resulteert in fijne tonen van honing, rietsuiker en gedroogd fruit.
  • Reposado
    Deze Grand Prestige heeft 12 maanden gerijpt heeft op tequilavaten uit Mexico. Dit zorgt voor een fruitige smaak en diepe aardse aroma’s.
  • Cachaça
    Deze Grand Prestige heeft 12 maanden gerijpt op cachaça-vaten uit Brazilië. De invloeden van het suikerriet geven dit bier een volmondige smaak met tonen van vanille, hout en ananas.
  • Mezcal
    Deze Grand Prestige heeft 12 maanden gerijpt op vaten van Mezcal. Dit geeft een zachte cactus-achtige smaak met intense aroma’s van gedroogd fruit en tabak.

Altijd op de hoogte blijven?