Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren meest populair

25 oktober 2021 Redactie BeverageNL

Bij webshop OnderNulPuntVijf zijn de Nederlandse en Duitse alcoholvrije bieren het meest populair. Volgens het onderzoek van de webshop is Playground IPA van vanderStreek uit Utrecht het beste bier. De respondenten roemen de smaak van hop en het lage alcoholpercentage.

Alcoholvrij is populair. Steeds meer brouwerijen maken alcoholvrije of -arme bieren en het aanbod groeit. Alleen al Nederland worden er zo’n 50 verschillende alcoholvrije bieren gebrouwen. Reden voor webshop OnderNulPuntVijf, die meer dan 150 soorten alcoholvrij bier uit 20 landen in het assortiment heeft, om te onderzoeken welk alcoholvrij biertje volgens consumenten het beste is. Hiervoor werd aan 90 respondenten via de Facebook groep Beer Geeks, een emailing en via social media naar de top 3 van lekkerste alcoholvrije bier gevraagd (max 0,5% alcohol en niet beperkt tot Nederland).

Populair alcoholvrij bier

Playground IPA van vanderStreek uit Utrecht kwam als beste uit de bus. Het winnende biertje is gebrouwen met maar liefst vijf soorten Amerikaanse hop, en bevat bijna geen alcohol, minder dan 0,5%. Op nummer twee staat het Duitse Jever Fun Pilsener met 0,3 % alcohol. Dit bier wordt gebrouwen als een volwaardig bier waarna de alcohol wordt weggenomen, maar de biersmaak behouden blijft. En de derde plaats is voor de IPA Wanderlust van brouwerij van Moll uit Eindhoven met eveneens 0,3% alcohol.

Door de bierliefhebbers worden er in totaal 98 verschillende bieren genoemd. “De meningen lopen nogal uiteen”, zegt Raoul van Neer, eigenaar van OnderNulPuntVijf. “In onze shop krijgen we regelmatig de vraag: welk bier is het lekkerste? Eigenlijk is alles in onze shop lekker! Het is eerder een kwestie van smaak. Ik heb zelf alle bieren uit de shop geproefd en uiteraard heb ik mijn voorkeur. Mijn lievelingsbier hangt van het moment en de sfeer af. In de zomer zijn frisse, citrusachtige bieren het lekkerste. Terwijl je op een winteravond op de bank juist liever een bruin bier of stout drinkt.” Gemiddeld noemt iedere respondent minimaal één uniek bier in zijn top 3. De meeste bieren die worden genoemd komen uit Nederland (26), gevolgd door Duitsland (19), Groot-Brittannië (14) en Polen (10).

Webshop

Webshop OnderNulPuntVijf is gespecialiseerd in alcoholvrij en alcoholarm bier. Naast de webshop is sinds kort ook op zaterdag een winkel in Scheveningen geopend.

Altijd op de hoogte blijven?