Koninklijke De Kuyper gaat ecoSPIRITS distribueren voor Benelux

26 september 2023 Redactie BeverageNL
ecoSPIRITS heeft Koninklijke De Kuyper benoemd als Licensed Operator voor Nederland en België. In eerste instantie zal De Kuyper closed-loop gedistilleerd introduceren op de Nederlandse markt.

Een selectie gedistilleerde dranken en likeurmerken van De Kuyper is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in hervulbare ecoTOTE’s™, waarmee de hoeveelheid verpakkingsafval in de distributieketen sterk wordt verminderd. De samenwerking schept de basis van het gebruik van 100% circulaire verpakkingen in de gehele Benelux. Zo worden ecoTOTE’s naar verwachting vanaf begin 2024 ingezet op locaties in België.

Met de circulaire verpakkingstechnologie van ecoSPIRITS kunnen sterke dranken en wijn in bulk worden verpakt in herbruikbare ecoTOTE’s voor levering aan de horeca. De ecoTOTE is een volledig circulaire verpakking van 4,5 liter die een standaard doos van zes flessen gedistilleerde drank vervangt. Voor horecagelegenheden resulteert dit gemiddeld in 95% minder glas- en kartonafval. ecoSPIRITS lanceerde zijn koolstof- en afvalarme technologie voor het eerst in 2018 in Singapore, met als doel het vermijden van glas (en ander verpakkingsafval) voor eenmalig gebruik. Het ecoSPIRITS-systeem is nu te vinden in restaurants, bars en hotels over de hele wereld, verspreid over 22 verschillende landen.

ecoPLANT

In regio’s waar ecoSPIRITS actief is, worden gedistilleerde dranken in een hervulbare verpakkingen afgevuld en gedistribueerd vanuit een ecoPLANT. De ecoPLANT’s bieden regionale circulaire diensten door ecoTOTE’s retour te nemen, te reinigen, opnieuw te vullen en verzegelen. De plants voldoen aan de hoogste standaarden voor de verwerking van voedingsmiddelen en hanteren strenge normen voor de hygiëne en conservering van gedistilleerde dranken en wijn. Voor de lancering van ecoSPIRITS Benelux werd de productielocatie van Team Products in Middelharnis aangewezen als de ideale partner voor ecoPLANT nr. 045. Deze productielocatie wordt beschouwd als een 'best practice', is centraal gelegen in de Benelux en heeft onlangs wederom het hoogste kwaliteitsniveau van de BRC-kwalificatie toegekend gekregen, BRC 9 AA.

Peachtree, de nummer 1 perziklikeur ter wereld, is een van de eerste merken uit het De Kuyper portfolio dat in ecoTOTE’s verkrijgbaar zal zijn. De fris fruitige likeur met de smaak van rijpe perziken is een belangrijk ingrediënt van cocktails zoals Sex on the Beach en de Fizzy Peachtree. Ook de Rutte 100% Grain Vodka and Rutte Dutch Dry Gin, gedistilleerd uit 100% biologische botanicals waaronder bladselderij en kardamom, worden binnenkort geïntroduceerd in ecoTOTE’s. De lancering wordt compleet gemaakt door De Kuyper Triple Sec, die gemixt kan worden met tequila om de populaire Margarita cocktail te maken, of met cognac voor een Sidecar. De Triple Sec wordt gemaakt van verschillende citrusvruchten, die door De Kuyper zelf op ambachtelijke wijze in koperen ketels worden gedistilleerd.

Over Koninklijke De Kuyper

Koninklijke De Kuyper bestaat al meer dan 325 jaar en is een van de belangrijkste likeurproducenten ter wereld. Het familiebedrijf heeft zijn eigen distilleerderij in Schiedam, waar het premium cocktaillikeuren ontwikkelt op basis van natuurlijke botanicals en ambachtelijke distillaten en extracten. De Kuyper heeft een 100% dochteronderneming, Team Products, een internationaal gerenommeerde producent van sterke dranken, roomlikeuren, advocaat en gearomatiseerde likeuren. 

Altijd op de hoogte blijven?