Hertog Jan onthult Grand Prestige vatgerijpte bieren 2023

6 december 2023 Redactie BeverageNL Hertog Jan
Hertog Jan onthult de smaken van de jaarlijks terugkerende Grand Prestige op het vat gerijpte bieren. Deze bieren worden gerijpt op vaten van andere dranksoorten. Deze editie van de Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dranken.


Inspiratie uit Latijns-Amerikaanse dranken
Dit jaar zullen de vier varianten gebaseerd zijn op verschillende Latijns-Amerikaanse destillaten: de Braziliaanse Cachaça, Caraïbische Rhum Agricole, Mexicaanse Reposado Tequila en de Mezcal. Deze Grand Prestige heeft twaalf maanden mogen rijpen op vaten die soms wel tientallen jaren in gebruik zijn.


Grand Prestige Vatgerijpt

Sinds 2016 laten de meesterbrouwers van Hertog Jan ieder jaar een oplage van een Grand Prestige rijpen in de vatenkelders van de Limburgse brouwerij. Dit levert al verschillende jaren de Grand Prestige Vatgerijpt smakenseries op.


Verkoop
De Grand Prestige Vatgerijpt is vanaf dinsdag 5 december 12:00 online te verkrijgen via de brouwerijwinkel van Hertog Jan. Voor bierliefhebbers die niet kunnen wachten zijn de bieren op zaterdag 2 en zondag 3 december al te verkrijgen in de brouwerijwinkel in Arcen. De prijs van een fles Vatgerijpt (75cl) is €32,50, en de verschillende varianten zijn ook in een set van vier verkrijgbaar voor €130,-.

Altijd op de hoogte blijven?