HEMA verkoopt tijdelijk twee Moueix wijnen

12 november 2019

HEMA heeft tijdelijk twee wijnen van het wijnhuis Moueix in het assortiment. Om precies te zijn de Moueix Saint-Émilion en de Moueix Bordeaux. Klanten die de wijn kopen maken kans op een reis naar het exclusieve Château La Fleur-Pétrus, onderdeel van het wijnhuis Moueix.

Het wijnhuis Moueix werd in 1931 opgericht door Jean-Pierre Moueix. Het Château La Fleur-Pétrus, gelegen op het plateau van Pomerol, kwam in 1950 in zijn bezit. Hier ontwikkelde Jean-Pierre Moueixhier unieke en hooggewaardeerde wijnen van de merlot druif, bestaande uit een samenstelling van 91 procent merlot druif, 6 procent cabernet franc druif en 3 procent petit verdot druif. De wijnen van La Fleur-Pétrus behoren tot de meest rijke en weelderige wijnen uit de Pomerol streek bij de stad Bordeaux. 

De familie Moueix ontwikkelde zich tot een van de meest prestigieuze families uit Bordeaux. Het bedrijf bezit een aantal van de meest gerenommeerde crus van Pomerol en Saint-Émilion, zoals Trotanoy, Bélair-Monange, Hosanna en La Fleur-Pétrus. Oprichter Jean-Pierre Moueix overleed in 2003. In 1991 nam zoon Christiaan het roer van zijn vader over. Sinds 2003 is ook kleinzoon Edouard actief in het bedrijf.

HEMA wil met de twee Moueix-wijnen een breed publiek kennis laten maken met 'de bijzondere diepgaande smaken van deze wijnen'. De Bordeaux Jean-Pierrre Moueix bestaat uit merlot-druiven en cabernet franc. "De merlot druif wordt geteeld op de klei-, grind- en zandgebaseerde bodems op de rechteroever van Bordeaux en biedt diepte en complexiteit, terwijl de cabernet franc structuur en kruiden aan de melange toevoegt", aldus HEMA. 

De Moueix Saint-Émilion is een krachtige rode wijn, die 3 tot 5 jaar houdbaar is. De wijn wordt geproduceerd in Saint-Émilion. De klei en kalksteen bodems van deze streek beïnvloedt de smaak. "De kalksteen biedt elegantie, structuur en mineraliteit terwijl de klei diepte, rijkdom en generositeit brengt", aldus HEMA. De wijn bestaat voornamelijk uit merlot-druiven met accenten van de cabernet franc. 

Altijd op de hoogte blijven?