Heineken brengt hard seltzer Pure Pure Piraña naar Europa

15 maart 2021 Redactie BeverageNL
Foto: Heineken

Heineken brengt het hard seltzer-merk Pure Piraña naar Europa. Het drankje komt eerst uit op de Nederlandse, Oostenrijkse, Ierse, Portugeese en Spaanse markt en daarna in andere Europese landen. Pure Piraña was al verkrijgbaar in Mexico en Nieuw-Zeeland.

De hard seltzer-trend kwam vorig jaar overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar was de laag-alcoholische drank van bruiswater met alcohol en een smaakje erg populair. Hard seltzers bevatten geen suiker en minder calorieën dan frisdrank en vormen ook een alternatief voor bier.

Heinekens hard seltzer Pure Piraña bestaat uit koolzuurhoudend gezuiverd water, een lichte natuurlijke fruitsmaak en 4,5% alcohol. Het drankje bevat 92 calorieën per 330 ml en is verkrijgbaar in de smaken Grapefruit, Red Berries en Lemon-Lime. De hrad seltzer past volgens Heineken bij de wens van nieuwe moderne generaties die op zoek zijn naar een fris en niet te zoet alcoholisch alternatief.

"De introductie van Pure Piraña in Mexico en Nieuw-Zeeland was veelbelovend en we staan te trappelen om ook Nederland kennis te laten maken met dit eigenzinnige hard seltzer merk”, zegt Els Dijkhuizen, marketingdirecteur bij Heineken in Nederland. “Pure slaat natuurlijk op de mooie eenvoud van het product hard seltzer. En Piraña staat symbool voor de bite en een tikkie ‘tegen de stroom in’." 

Altijd op de hoogte blijven?