Dit jaar vond voor de allereerste keer de World Alcohol-Free Awards plaats. De organisatie spreekt van een succesvolle eerste editie. “De betrokkenheid van de industrie over de hele wereld was ongelofelijk”, aldus mede-oprichter en directeur van de competitie, Chris Losh. “Met het enorme aantal en de verscheidenheid aan producten die werden ingezonden en onze verwachtingen voor dit eerste jaar van competitie ver overtroffen.”

De internationale drankwedstrijd World Alcohol-Free Awards richt zich op dranken met een alcoholpercentage van 0,5% of minder. Er waren 400 inzendingen uit 20 landen die varieerden van wijnen, sterke dranken en bieren tot mousserende thee, aperitieven en minder bekende producten zoals shrubs, bitters en mede. Een vakjury – met proevers uit de Verenigde Staten, Europa en het Verenigd Koninkrijk – beoordeelde alle inzendingen en reikte 50 gouden, 61 zilveren, 84 bronzen en 108 eervolle vermeldingen uit.

Alcoholvrije dranken

Met deskundige juryleden, een efficiënt gestructureerd inschrijvingssysteem, en gespecialiseerde zorg voor elk ingezonden product, zorgen de World Alcohol-Free Awards ervoor dat alle alcoholvrije dranken de beste kans kregen om uit te blinken. Mariëlle Timmermans, de Nederlandse inbreng in het internationale jurycorps: “Ik was absoluut onder de indruk van de grote variëteit en kwaliteit van de ingezonden alcoholvrije dranken. In de twee dagen van jureren zijn er veel verschillende categorieën langs mijn juryafel gekomen met een opmerkelijk aantal positieve verrassingen in smaak en complexiteit. Deze competitie toont aan dat er beslist een lekkere alcoholvrije drank beschikbaar is voor iedereen. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren deel uit te mogen maken van dit jurypanel en te zien hoe alcoholvrije dranken zich in positieve zin zullen gaan ontwikkelen.”

World Alcohol-Free Awards

Chrissie Parkinson, voormalig wijninkoper van Michellin restaurants en niet-alcoholische specialist, en de gerespecteerde drankschrijver Chris Losh, richten de World Alcohol Free Awards op in 2022. Chrissie Parkinson: “We willen dat de World Alcohol-Free Awards een erkend referentiepunt wordt voor alcoholvrije dranken over de hele wereld - om excellentie, originaliteit en vooruitgang binnen deze drankcategorie te vieren, waar we deze dranken ook zien.”

Best-of-the-Best

De medailles van de winnaars verschijnen vanaf mei op de flessen. Alle winnaars van de gouden medailles worden getoond op de stand van de World Alcohol-Free Awards tijdens de London Wine Fair, Londen van 15 tot 17 mei. De komende zes weken worden de winnaars van de “Best-of-the-Best” trofeeën bepaald. Deze onderscheidingen gaan naar excellente prestaties voor biologische, veganistische, halal, glutenvrije of ethische producten. De bekendmaking van deze allerbesten bekend vindt plaats in junigemaakt.

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?