Drankenbranche in de media -week 18

6 mei 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Unsplash

Kwartaalcijfers AB Inbev, Wijn is beter voor gezondheid dan bier of sterke drank en voorbereidingen voor statiegeld op blikjes. Wat kwam er afgelopen week in de media voorbij over de drankenbranche?

Kwartaalcijfers AB Inbev
“Brouwer AB Inbev verkocht meer bier in het eerste kwartaal”, kopt FD. De bierbrouwer boekte 11% meer omzet geboekt in vergelijking met vorig jaar. Ab Inbev lijkt de oplopende kosten goed te kunnen doorberekenen aan supermarkten en horeca.

Wijn beter voor gezondheid
Een nieuwe studie laat volgens Business AM zien dat je beter wijn dan bier of sterke drank kunt drinken. “Het drinken van bier en sterke drank is gekoppeld aan verhoogde niveaus van visceraal vet of buikvet – het schadelijke type vet dat wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidscomplicaties. Maar, blijkt uit een nieuwe studie, bij het drinken van wijn is dat verband er niet.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
In Entree aandacht voor de finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Zes kandidaten en vier wildcardhouders gaan door naar de finale ronde, waarbij ze onder andere bezoek krijgen van de jury. Op 31 oktober 2022 wordt winnaar bekend gemaakt.

Zorgen om pandemie
NRC belicht een wekelijkse rubriek de ontwikkelingen op de beurs. Ditmaal staat bierbrouwer AB InBev centraal. “Waar de bierbrouwer zich meer zorgen over moet maken, is hoe de pandemie zich ontwikkelt.”

Statiegeld blikjes
GS1 bereidt zich voor op het statiegeld op blikjes, meldt FoodClicks. “Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden gedeeld via GS1 Data Source, een bron voor productdata waar retailers én leveranciers gebruik van maken in de sector levensmiddelen en drogisterij.”

 

Altijd op de hoogte blijven?