AB InBev investeert in alcoholvrij bier

13 juli 2023 Redactie BeverageNL Stephen Bowler via Pxhere

Bierbrouwer AB InBev investeert 31 miljoen euro in de Belgische brouwerijen in Leuven, Sint-Pieters-Leeuw en Hoegaarden. Een groot deel van de investering gaat naar machines voor de productie van alcoholvrij bier. 

De investering moet het alcoholvrije portfolio van de bierbrouwer verder uitbreiden. Daarnaast investeert AB InBev ook in nieuwe waslijnen voor glazen flessen, installaties voor de verpakking van bier op pallets en in machines voor het labelen van de flesjes.

Innovatie brouwproces alcoholvrij

In het innovatielaboratorium in Leuven ontwikkelde AB InBev een nieuwe techniek voor de productie van alcoholvrij bier. Voorheen werd het brouwproces gestopt vlak voordat de alcohol zich vormde. Met het nieuwe procedé wordt de alcohol eruit gehaald met een vacuümtechniek. Normaal gesproken verdwijnt daarmee ook een deel van de smaak. Om dit te voorkomen ontwikkelden de onderzoeker van het laboratorium een sterkere variant van het basisbier, waardoor de alcoholvrije variant de smaak behoudt.

“De alcoholvrije bieren van vandaag zijn heel anders dan die van jaren geleden”, zegt David De Schutter van het innovatielaboratorium. “De innovatieve methoden en technologie ontwikkeld door onze brouwers en onderzoekers creëren de volgende generatie alcoholvrije bieren waarvan mensen bij elke gelegenheid kunnen genieten.”

Productie

AB InBev breidt deze machines nu verder uit. Ook investeert de bierbrouwer in de vorig jaar in Europa gelanceerde alcoholvrije variant van Corona, Corona Cero. Alcoholvrij bier is volgens AB InBev een van de snelst groeiende biercategorieën. Vandaag de dag verkoopt de bierbrouwer dertig alcoholvrije bieren in 42 landen. In de Belgische brouwerijen worden zeven soorten geproduceerd, waaronder de 0.0-versies van Jupiler, Stella Artois en Hoegaarden.

Bron: De Tijd en Ab InBev

Altijd op de hoogte blijven?