Zuivel, voedselsystemen en automatisering op Food Technology

11 april 2023

Emissievrije zuivel, gezonde voedselsystemen, automatisering en plantaardige zuivel. Allemaal zaken die aan bod komen in de lezingen en op de beursvloer van Food Technology. Bezoek Food Technology op 12 en 13 april in de Brabanthallen.

Food, beverage en technologie komen samen op Food Technology. Op de goedgevulde beursvloer laten exposanten voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, zien. Hier vinden bezoekers exposanten als Baaijens UV-C Solutions, Next Tech Food Factories, Equans Refrigeration, Stäubli Robotics en Qing.

Daarnaast biedt Food Technology een groot aantal lezingen en seminars over voedselverwerking & machines, voedselveiligheid en food innovatie & duurzaamheid. Allemaal belangrijke thema’s voor de bakkersbranche. We lichten er een paar uit.

Lezing FrieslandCampina: Emissievrije zuivel, utopie of werkelijkheid?

Het benutten van de waarde van verminderde CO2-uitstoot in de zuivelketen ten behoeve van zowel de boer als de klant van FrieslandCampina is een perfect voorbeeld van voedselketeninnovatie. Dit keer niet vanuit een technisch kenmerk van het product zelf, maar vanuit de duurzame manier waarop de melk en van melk afgeleide producten door boeren en afnemers worden verwerkt. Hoe gaat FrieslandCampina zijn duurzaamheidsdoelstellingen halen en een lagere uitstoot van broeikasgassen verwerken in een hogere prijs voor zuivelingrediënten? Op vakbeurs Food Technology vertelt Ruben Wanders hierover in de lezing van FrieslandCampina.

Lezing WUR: gezonde voedselsystemen

Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan Wageningen Universiteit geeft op 12 april de keynote ‘Terug naar de roots van het Nederlandse voedselsysteem: van meer naar beter.’ Met als uitgangsvraag hoe een regeneratief en gezond voedselsysteem in 2050 eruit ziet.

Dat was de uitdaging voor de deelnemers van de Food Systems Vision Prize, uitgeschreven door de Rockefeller Foundation. Een team van boeren, vertegenwoordigers van milieu- en landbouworganisaties en wetenschappers van Wageningen Universiteit, geleid door Imke de Boer en Evelien de Olde (Onderzoeker Dierlijke Productiesystemen, WUR) wonnen de Rockefeller-prijs. Op Food Technology 2023 vertelt De Boer wat de visie betekend voor de hele foodketen.

Lezing DSM: Plantaardige zuivel, innovatie tot perfectie

Plantaardige zuivel is hard op weg een volwassen productcategorie te worden. Dat betekent dat innovatie niet alleen gericht is op het ontwikkelen van het perfecte product, maar zich ook richt op de ontwikkeling van het optimale proces. Op Food Technology illustreert DSM aan de hand van de toepassing van cultures en enzymes in plantaardige zuivel een typisch voorbeeld van keteninnovatie. Waarbij enerzijds wordt ingespeeld op de noodzaak voor efficientie en kostenreductie door het proces te versimpelen. En anderzijds door consumer insight studies de smaak van plantaardige zuivel nog meer te verfijnen.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?