Winnaars Chefs & Shakers competitie horeca

10 juli 2024 Milan Tettero
EVENEMENT | Onlangs vond de jaarlijkse Don Papa Chefs and Shakers competitie voor de horeca plaats. Drie teams bestaande uit een chef en bartender deden mee. De winnaars waren André Montijn (The Peacock Bar Zwolle) en Niek van Leeuwen (Restaurant L‘église).

Drie teams streden in ’t Ganzenest in Rijswijk om de titel van de jaarlijkse Don Papa Chefs and Shakers competitie. In de finale stonden restaurant L’église en The Peacock Bar Zwolle, restaurant Black Smoke en Bar Heartmelt en restaurant ‘t Ganzenest. De drie teams kregen 45 minuten om een origineel gerecht met cocktail te presenteren aan de vakjury. Volgens de organisatie en uitdaging voor keuken en bar om samen te werken met eerbetoon aan de Filipijnse keuken.

Opdracht

De chef werd gevraagd een een streetfood-gerecht in Filipijnse stijl te bedenken: een combinatie tussen zoet en hartig. De shaker kreeg de opdracht een cocktail te bedenken die naadloos past bij het gerecht, bestaande uit enkel Filipijnse ingrediënten.

Een vijfkoppige jury uit de gastronomie en mixology beoordeelde de creaties: topchef Soenil Bahadoer (De Lindehof), Mark Vaessen (OKU), Aaron Goodall (Don Papa Rum), Richard Zijlstra (Nederlandse Bartenders Club) en Filipijnse chef Irene Esquibil.

Winnaars

André Montijn (The Peacock Bar Zwolle) en Niek van Leeuwen (Restaurant L‘église) gingen er met de hoofdprijs vandoor: een reis naar de Filipijnen, de bakermat van Don Papa Rum. Viento Gaiser en Kaj Velleman van ’t Ganzenest wonnen de tweede prijs: een Bastard kamado. Jono van Lamoen (Heartmelt) en Tim Gijsbertsen (Black Smoke) wonnen met hun derde plaats een compleet uitgeruste set van Bamix. Alle teams gingen naar huis met een professioneel en gepersonaliseerd mes van Rangelrooij.

Bron: Don Papa Rum

Altijd op de hoogte blijven?