Voorbereidingen Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 in volle gang

31 oktober 2022 Redactie BeverageNL

Wine Paris & Vinexpo Paris vindt plaats van 13 tot en met 15 februari 2023 in Paris Expo Porte de Versailles. De organisatie, Vinexposium, is druk bezig met de voorbereidingen voor deze vierde editie. De nadruk ligt op  internationale bezoekers en producenten. Meer dan 45 producerende landen die aan de beurs deelnemen.

De Verenigde Staten keert terug op de beurs, met vertegenwoordiging uit Californië, Oregon, New York en Washington. Daarnaast staan er paviljoens van onder andere Argentinië, België, Canada, Duitsland, Griekenland, Japan, Libanon, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland. Vier maanden voor de start van de beurs is 80 procent van de beursvloer gevuld.

Internationale exposanten

Onder de deelnemers bevinden zich onder meer VSPT Wine Group uit Chili; ViniPortugal uit Portugal en IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e Porto); Viña Costeira, Bodegas Medrano Irazu, Bodegas Franco Española, Dominio de Punctum, Bodegas Raíces Ibéricas en Very Fine Vinos uit Spanje en Matteo Coll a-Wines uit Piemonte, Area 39 en Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco, die Italië vertegenwoordigen.

Franse wijnregio's

Alle Franse wijnregio’s presenteren zich op de beurs onder één dak. “De wil van de Franse wijnmarketingbureaus om hun krachten te bundelen door deel te nemen aan het evenement is sterker dan ooit”, aldus de organisatie. Dit betekent dat onafhankelijke wijnboeren samen met prominente spelers uit de markt exposeren. Aanwezig zijn wijnen uit de Elzas (Elzas Frey-Sohler, Henri Ehrart), Beaujolais (Maison Jean Loron, Les vins Aujoux), Bordeaux (Duclot, Domaine Barons de Rothschild-Lafite, New Aquitaine biologische wijnboeren), Bourgondië ( Diva Domaines & Distillerie, Paquet Montagnac), Languedoc-Roussillon (Gérard Bertrand, Vignobles Jeanjean, Mas de Daumas Gassac), de Loire (Orchidées Maisons de vin, Domaine de Bois Mozé), Champagne (Champagne Mailly Grand Cru, Champagne Palmer & Co, Champagne Gratiot & Cie, Champagne Lallier, Champagne Nicolas Feuillatte)  en het Rhônedal (Famille Ravoire, Domaines Aimé Arnoux).

Sterke drank

Naast wijnen kunnen de bezoekers ook op de vakbeurs terecht voor sterke dranken. In de Be Spirits-ruimte worden sterke dranken en ambachtelijke dranken van alle achtergronden gepresenteerd. Variërend van micro-distilleerderijen tot grote merken, van hard tea tot geïnfuseerde rum: een mix van innovatie en traditie.  Deelnemers met onder meer internationale sterke dranken zijn o.a. Eyland Spirits en zijn IJslandse gin Olafsson, whisky, rum en wodka uit Canada met Notaboo en Japanse sake en shochu met de Japan Sake en Shochu Makers Association, samen met Amerikaanse kant-en-klare Slim Chillers.

Ook de Franse sterke dranken zijn present met de aanwezigheid van het National Armagnac Bureau, Cognac met Château Montifaud, ambachtelijke roomlikeuren met La Mentheuse en whisky van La Distillerie Warenghem.

Infinite beurs

En tot slot is er de Infinite Bar, waar de beste mixologen en bartenders hun kunsten laten zien. Het is een 40 meter lange bar waar tien Parijse bars, vijf bars uit Franse regio's en vijf Europese bars zich presenteren.

Ga voor meer informatie over deze beurs naar https://wineparis-vinexpo.vinexposium-connect.com/

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?