Vinexposium kijkt terug op een geslaagde editie Wine Paris & Vinexpo Paris 2022

21 februari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Philippe Labeguerie & Joanna Margan (Vinexposium)

Vorige week vond in Parijs de beurs Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 plaats. Organisator Vinexposium kijkt terug op een geslaagde editie. “Drie drukke dagen vol ontmoetingen, gesprekken en businessmeetings. Zowel exposanten als bezoekers genoten van de gelegenheid om elkaar na een onderbreking van 2 jaar weer te ontmoeten.”

Het internationale evenement trok meer dan 2.864 exposanten en 25.739 professionele bezoekers. 28 procent van de bezoekers kwamen niet uit Franktijk. In totaal bezochten vertegenwoordigers uit 109 landen Wine Paris & Vinexpo Paris. In de top 5 van vertegenwoordigde landen stonden naast Frankrijk ook België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten.

Bezoekers

Het bezoekersaantal weerspiegelt volgens de organisatie het ondernemersniveau. 77  procent van de bezoekers waren koopbeslissers. 51 procent van hen bestond uit importeurs, groothandel en gespecialiseerde distributeurs, 32 procent uit wijnhandelaren en gespecialiseerde detaillisten, en 17 procent uit de horecasector.

Vinexposium Connect portal

Voorafgaand aan de beurs konden bezoekers al terecht bij het digitale Vinexposium Connect portal. Dit stimuleerde onder meer het zakendoen: tussen 1 en 16 februari werden 19.350 vergaderverzoeken geregistreerd. 69 procent van de exposanten was actief en tijdens het evenement werden 3.068 geplande meetings op de stands gehouden.

Elkaar weer ontmoeten

Diverse nationale en internationale exposanten en inkopers bevestigden het belang van deze 2022 editie. De sector vond het fijn om elkaar weer te ontmoeten en in een gemoedelijke en feestelijke sfeer weer face-to-face zaken te doen. Zoals Svetlana Grantcharova Bodineau, Marketing Manager voor Communicatie en Wijntoerisme, Champagne Panier, het verwoordde: “Het menselijk contact waar iedereen op gewacht had was er.”

Wine Paris & Vinexpo Paris 2023

De voorbereidingen voor een nieuwe beurs in 2023 zijn al begonnen. Vinexposium wil voor deze editie de zakelijke ervaring van alle deelnemers verbeteren en verrijken en tegelijk vakmensen uit de hele sector enthousiast maken.De volgende editie van Wine Paris & Vinexpo Paris staat gepland voor 13 tot en met 15 februari 2023.

Altijd op de hoogte blijven?