Veel aandacht voor sterke drank tijdens Wine Paris & Vinexpo Paris

17 januari 2023 Redactie BeverageNL
Foto: Wine Paris & Vinexpo Paris

Paris Expo Porte de Versailles staat van 13 tot en met 15 februari in het teken van Wine Paris & Vinexpo Paris. Naast wijn is er dit jaar nog meer aandacht voor gedistilleerde en ambachtelijke dranken in de speciale hal met de naam Be Spirits.

In 2023 krijgen sterke dranken, ambachtelijke en alcoholvrije dranken 20 procent extra vloeroppervlak in vergelijking met de 2022-editie van de beurs. 44 procent zijn nieuwe exposanten. Naast de vele Franse zijn er ook al veel internationale exposanten. Zo zijn er weer delegaties uit België, Canada, de Verenigde Staten, IJsland, Italië, Japan, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Daarnaast zijn er nieuwkomers uit Oezbekistan, Tsjechië en Vietnam.

Be Spirits

In de Be Spirits-hal zijn 27 categorieën sterke dranken vertegenwoordigd: dranken op basis van anijs, Armagnac, Cachaça, Calvados, Cognac, Crème Likeuren, Brandies, Gin, Mezcal, Ready to Drink’s, Rum, Rum infusies, Sake, alcoholvrij, Tequila, Tonic, Vermouth, Wodka en Whisky. Daarnaast zijn er nieuwe alcoholische dranken zoals absint, likeuren, bitters, Pisco (de nationale drank van Peru), Hard Tea en Shochu (Japans gedistilleerd), samen met ciders en (speciaal)bieren. Ook vinden bezoekers hier alcoholvrije dranken te vinden, variërend van mousserende wijnen, gedistilleerd, bier en mixdrankjes, waarmee het aanbod wordt verruimd in reactie op de marktvraag.

Evenementenprogramma

Als onderdeel van de ON!-evenementenprogramma van de beurs, wordt ook in de Be Spirits hal een groot aantal events en proeverijen georganiseerd in een nieuwe ruimte genaamd Speakeasy, een knipoog naar de illegale 'speak softly'-bars van de Roaring Twenties. De ‘Speakeasy by Wine Paris &Vinexpo 2023’ heeft een ondernemende benadering van trendy onderwerpen in de wereld van sterke drank en mixologie, in een gezellige en ontspannen sfeer.

De ‘Battle of the Mixologists’, een nieuw evenement, brengt de meest creatieve personen uit de sector samenbrengen. Speakeasy is ook de locatie voor masterclasses, conferenties en paneldiscussies over nieuwe trends en uitdagingen in de wereldwijde markt voor gedistilleerde dranken. Op het programma staan onder andere een masterclass over Brandy samengesteld door Lucien Bernard, een masterclass 'Spirits' door de WSET, een 'Sowine' conferentie georganiseerd door Marie Mascré, 'Z (voor zebra?): jongere generaties en hun relatie met wijnen en gedistilleerde dranken', en masterclasses van de Japan Sake en Shochu Association.

De FEVS (French Federation of Wine & Spirits Exporters) presenteert cijfers over de Franse wijn- en gedistilleerde drankenexport tijdens de jaarlijkse persconferentie op dinsdag 14 februari om 10 uur in het LET'S SPEAK WINE!-forum.

Altijd op de hoogte blijven?