Two Chefs Brewing lost gecrowdfunde lening van 300.000 euro af

10 augustus 2022 Redactie BeverageNL

Via een crowdfundingcampagne haalde Two Chefs Brewing zes jaar geleden drie ton op. Hiermee wist het Amsterdamse biermerk de brouwcapaciteit te verviervoudigen. En nu, in 2022, is ook de laatste terugbetaling aan crowdfunders voldaan.

In 2016 startte Two Chefs Brewing de crowdfunding en haalde in anderhalve maand drie ton aan investeringen op. Meer dan 200 mensen investeerden via het platform CrowdAboutNow in de plannen van de oprichters. Two Chefs Brewing investeerde dit in groei en kwaliteit; waar de brouwerij in 2016 nog 250 duizend liter bier verkochten, verkopen ze nu 1 miljoen liter bier per jaar.

“Met behulp van een eigen brouwerij is de hele keten van brouwen tot afvullen in eigen handen. Dit vinden we belangrijk, omdat we zo goed kunnen sturen op kwaliteit en smaak”, vertelt Sanne Slijper, oprichter Two Chefs Brewing. Mede dankzij crowdfunding heeft het bedrijf hun plannen kunnen realiseren. “Onze investeerders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Two Chefs Brewing. Niet alleen financieel, maar ook door zich als ambassadeur aan ons te verbinden. Zij hebben ons geholpen het merk op te bouwen, waardoor wij nu onze leningen hebben kunnen afbetalen. Zelfs in onzekere tijden met lockdowns en hoge inflatie”.

Toekomstplannen

Door het afbetalen van de lening is er nu ruimte bij de Amsterdamse bierbrouwer voor nieuwe plannen. De komende jaren ligt de focus op het stabiliseren van de kwaliteit van de bieren en het experimenteren met nieuwe smaken door de aanschaf van meer barrels. Daarnaast willen de oprichters investeren in nieuwe tanks om kortweg meer bier te kunnen brouwen.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Slijper: “Het liefst groeien we onafhankelijk verder mét de crowd. Hun betrokkenheid en vertrouwen heeft ons de afgelopen jaren vooruitgeholpen.” Zo heeft het bedrijf in de coronaperiode uitstel gevraagd van terugbetaling aan investeerders, omdat hun inkomsten vanuit de horeca tijdens de lockdowns wegviel. “Dat iedereen hiermee akkoord ging gaf ons een heel warm gevoel. En bewijst voor ons de waarde van een betrokken investeerdersachterban. Om de verdere groei van Two Chefs Brewing te financieren willen we daarom binnenkort met een nieuwe ronde crowdfunding aan de slag.”

Onafhankelijke microbrouwerij

Two Chefs Brewing is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke microbrouwer van Amsterdam. Slijper: “We zijn ontzettend trots op de groei die we hebben doorgemaakt. We zien dat veel succesvolle microbrouwers (deels) worden overgenomen. Wij kiezen er bewust voor onafhankelijk te blijven. Zo kunnen we onze eigen koers blijven varen. Wat op dit moment betekent: ambachtelijk bier brouwen van hoge kwaliteit, die toegankelijk zijn voor iedereen.”

Altijd op de hoogte blijven?