Top 10 best verkochte biermerken

14 februari 2022 Redactie BeverageNL
Foto: Christian Kadluba via Flickr

Welke biermerken worden het meest verkocht bij de meest toonaangevende bars wereldwijd? Asahi Super Dry voert de lijst aan. Heineken staat op de tweede plaats en Peroni Nastro Azzurro maakt de top 3 compleet.

Brands Report zoekt jaarlijks uit welke biermerken het meest verkocht worden bij de 106 meest toonaangevende bars ter wereld. Het gaat hierbij niet om bier op de tap, maar om bier in flesjes. Lagers en lichtere bieren scoren meestal het beste op deze lijst.

Asahi Super Dry, het meest gedronken bier in Japan, staat evenals in 2021 bovenaan het Brands Report. Heineken viel vorig jaar nog buiten de top 3, maar keert in Brands Report 2022 terug op de tweede plaats. Peroni Nastro Azzurro zakt een plaats, naar nummer drie.

Op plaats vier staat Guinness Draught, de enige donkere bier (stout) op de lijst. Op plaats vijf staat wederom Pilsener Urquell, gevolgd door Budweiser en Stella Artois. Dit laatste biermerk stijgt twee plaatsen op de lijst. Voor de vierde achtereenvolgende keer staat het craft biermerk BrewDog Punk IPA op de lijst. Wel zakt dit merk twee plaatsen. Volgens Brands Report komt dit door de controverse over de bedrijfscultuur van de brouwerij

Corona stond in 2021 nog op de derde plaats maar zakt nu naar plaats negen. En de laatste in de rij is Super Bock.

Bron: Drinks International

Altijd op de hoogte blijven?