Stemmen voor de Gezonde Innovatie Awards

3 november 2023 Redactie Food
Foodlog, FoodPersonality en Supermarkt.team gaan weer op zoek naar producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Voor de vierde keer reiken ze de  Gezonde Innovatie Awards uit. Tot en met zaterdag 18 november kan het publiek online stemmen voor deze complimentenprijs.

De vakjury selecteerde uit 125 aanmeldingen 80 genomineerden, waarvan 20 partijen in de categorie initiatieven en 60 partijen in de categorie producten. In beide categorieën worden drie prijzen uitgereikt (elk met een eerste, tweede en derde plek): de jury-award, de professional-award en de publieks-award. Alle genomineerden dragen op allerlei manieren bijdragen aan een gezond(er) eetpatroon.

Genomineerden

De genomineerde producten variëren van plantaardige stroopvervangers met veel vezels tot snoepgroenten verpakt als brainboosters. In vergelijking met voorgaande jaren zijn er in het kader van duurzaamheid dit jaar meer plantaardige producten aangedragen. Genomineerde initiatieven variëren van snackautomaten met verse en plantaardige kant-en-klaarproducten tot projecten die de impulsaankopen bij de kassa vervangen door fruit.

Jury-awards

De vakjury bepaalt de winnaars van de jury-awards. Dit jaar bestaat deze jury uit Janneke Stolker (huisarts), Jenneke Heising (Wageningen University & Research), Reinoud Moojen (Universiteit Utrecht), Anouk Dijkgraaf (Phaff Export Marketing) en Bas Bobeldijk (Jumbo). De jury kijkt naar aspecten zoals voedingswaarde, innovatie, smaak en verkoopbaarheid.

Professional-awards

Bezoekers van het Gezonde Innovatie Event kiezen de winnaars van de professional-awards. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Gezonde Innovatie Event tijdens de Free From Food Expo in de RAI Amsterdam op 21 november. Het evenement is bedoeld om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en samenwerkingen te stimuleren. Bezoekers van het congres kunnen hun stem uitbrengen voor de professional-awards.

Publieks-awards

Tot slot zijn er de publieksawards. Hiervoor kan iedereen tot zaterdag 18 november online stemmen op zijn of haar drie favorieten. Dinsdag 21 november reiken de organisatoren alle awards uit tijdens het Gezonde Innovatie Event op de Free From Food Expo in de RAI Amsterdam.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?