Stakingen bij Gall & Gall

19 april 2022 Redactie Food Wikimedia
Foto: Wikimedia

De afgelopen weken heeft Gall & Gall te maken met stakingen. Uit onvrede over het salaris sloot het personeel van zo’n 100 winkels van de slijtersketen 14 april twee dagen de deuren. Hiermee komt het aantal stakingsdagen op zes.

Momenteel wordt er overlegd over een nieuwe cao. Deze overleggen verlopen moeizaam. Breekpunten zijn de salarissen en de toeslagen. De vakbonden willen een loonsverhoging van 5 procent en eisen dat de lonen meestijgen met de inflatie. Gall & Gall biedt 4,5 procent, maar de werknemers geloven dat het bedrijf om dit mogelijk te maken de toeslagen schrapt. Volgens Gall & Gall worden de toeslagen langzaam afgebouwd en krijgen de werknemers compensatie.

Inmiddels voeren de werknemers al vijf weken actie. Diverse filialen van Gall & Gall sloten de deuren en er was 15 april een ludieke actie met ligstielen en een cocktailbar bij het hoofdkantoor. De medewerkers vinden het loon niet meer van deze tijd en hebben vele moeite om hun rekeningen te betalen. Zeker nu alles veel duurder is geworden. Ook willen ze de toeslag voor de zaterdag behouden.

“Wij vinden het ontzettend vervelend voor hen”, zegt Alexander van Stokkum, medewerker Gall & Gall op de website van FNV. “Zij hebben hier ook niet om gevraagd. Maar we moéten wel doorgaan met onze acties. Anders blijft er straks niemand meer over om hen te helpen.”

Bron: Trouw/FNV

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?