SIG lanceert vulsysteem voor verpakkingen met schenktuit

15 mei 2024 unsplash
De Zwitserse verpakker SIG introduceert een aseptisch vulsysteem voor spouted pouches, verpakkingen met een schenktuit. Door in-line sterilisatie omzeilt het SIG Prime 55 In-Line Aseptic vulsysteem aparte sterilisatie van de verpakkingen door derden waardoor klanten volledige controle en flexibiliteit krijgen over hun productie.

Het nieuwe SIG Prime 55 In-Line Aseptic vulsysteem voor kant-en-klare verpakkingen met schenktuit is voorzien van in-line sterilisatie. Hierdoor is aparte sterilisatie van spouted pouches door derden niet meer nodig. Volgens SIG vermindert het systeem de complexiteit van de toeleveringsketen en daarnaast verlaagt het de totale kosten voor de productie van aseptisch verpakte producten in zakken met schenktuit. SIG presenteerde het nieuwe vulsysteem op de Anuga FoodTec beurs 2024 in Keulen.

Christoph Wegener, chief markets officer bij SIG: "De expertise van SIG op het gebied van aseptisch afvullen met in-line sterilisatie wordt al tientallen jaren met succes gebruikt voor kartonnen verpakkingen. Die kennis hebben we nu toegepast op zakken met schenktuit. De belangrijkste innovatie is een nieuwe manier om zakken met spuitmondjes in-line te steriliseren, waarbij de sterilisatiestroom wordt gegarandeerd en de verpakking wordt beschermd terwijl deze zich in de vultunnel bevindt. Doordat het vooraf steriliseren van de zakken niet meer nodig is, kunnen we onze klanten volledige controle en flexibiliteit geven over hun productie. Dit is een belangrijke stap in ons streven om producenten in staat te stellen voedingsmiddelen op de markt te brengen die beter voor de gezondheid zijn. We zijn er bijzonder trots op dat we het systeem binnenkort gaan testen met SIG-zakken die geschikt zijn voor recycling. Dat zal een wereldprimeur zijn in onze industrie."

Kwaliteit

"Aseptisch verpakte voedingsmiddelen en dranken behouden hun hoge kwaliteit en kunnen lange tijd zonder koeling of conserveringsmiddelen worden bewaard. Producten als fruitpuree, sauzen en babyvoeding behouden hun smaak en voedingswaarde", aldus Massimo Annaratone, global business line director Spouted Pouch bij SIG.

"Met de SIG Prime 55 In-Line Aseptic hebben we de toegankelijkheid van betere voeding nog verder vergroot door middel van een systeem dat kwalitatief hoogwaardige, door SIG geproduceerde spouted pouches combineert met bewezen in-line sterilisatietechnologie, die een >log 5 vermindering in de productie oplevert. De omschakeling van producten in blik, plastic flessen en glas die met hitte worden gesteriliseerd of gevuld naar handige aseptische zakken met schenktuit is nog nooit zo interessant geweest."

Altijd op de hoogte blijven?