Rummieclub start crowdfunding voor 'craft' drankenwinkel

3 februari 2022 Redactie BeverageNL

Met de coronacrisis kwam er meer waardering voor lokale producten, ook voor lokale dranken. Judith de Bie en Martijn Gerrits van rumdestilleerderij Rummieclub willen deze aandacht verder versterken door een winkel voor craft dranken te openen. Hiervoor zijn ze gestart met een crowdfundingscampagne.

Rummieclub de winkel gaat ruimte bieden aan een breed scala dranken; van speciaal bier tot sterke drank, van frisdrank tot likeuren en van natuurwijn tot cocktails. Klanten kunnen rechtstreek uit de vaten tappen. De eigenaren vertellen je meer over de verschillende drankcategorieën. Judith: “Naast onze eigen specialiteiten vinden we het tof om ook andere drankmakers in het zonnetje te zetten. Hun verhaal te vertellen, en zorgen dat jij de best passende drank mee naar huis krijgt!”

Crowdfunding 

Voor de winkel hebben Judith en Martijn een glasrijk hoekpand van bijna 100m2 aan de hoofdstraat van het eiland Oostenburg. De opening staat gepland voor het eind lente 2022. Maar eerst moet er worden verbouwd en een voorraad aangeschaft bij lokale ondernemers. Voor deze laatste stap hebben de twee een crowdfundingscampagne gestart via CrowdAboutNow.

In de crowdfunding zijn winkeltegoeden te koop of kan er geld worden uitgeleend. De crowdfunding krijgt veel positieve reacties en haalde na een anderhalve week al 79 procent op (59.970 van de 75.000). Op het moment van schrijven staat de teller al op 91 procent.

Rummieclub

In 2019 startten Judith en Martijn met hun rum destilleerderij Rummieclub. Het hele productieproces vindt hier plaats: fermentatie, destillatie, rijping, botteling en labeling. De twee delen graag hun kennis over rum, waar deze vandaan komt, het productieproces en de verschillende soorten. In het assortimet zitten een ongerijpte witte rum, ongerijpte overproof rum en barrel aged.

Altijd op de hoogte blijven?