Nu ook inzamelpunten voor statiegeldflessen en -blikjes in tuincentra

20 september 2023 Redactie BeverageNL Brand Masters
Consumenten kunnen hun lege statiegeldflessen en -blikjes nu ook inleveren in tuincentra door het hele land. Statiegeld Nederland en Brand Masters willen met de nieuwe inzamelpunten het inleveren van flessen en blikjes nog makkelijker maken.

Dankzij de strategische samenwerking tussen Statiegeld Nederland en Brand Masters kunnen consumenten bij steeds meer tuincentra hun statiegeldflessen en -blikjes inleveren. Een logische stap, vindt Brand Masters. Want consumenten kunnen immers ook statiegeldflesjes en -blikjes in tuincentra kopen. Het inleveren moet daarom net zo laagdrempelig worden gemaakt.

Tuincentra

“Bij Brand Masters zijn we verantwoordelijk voor de verkoop van frisdranken in verschillende segmenten, waaronder tuincentra”, zegt Patrick Meeren, Manager Sustainability bij Brand Masters. “Een vanzelfsprekende stap om daarom ook onze verantwoordelijkheid te nemen bij de inname van plastic flessen en blikjes. Zo maken we het consumenten eenvoudiger om statiegeldflessen en -blikjes in te leveren en bij te dragen aan een circulaire toekomst”

Met de inname-apparaten nemen Brand Masters, de betrokken leveranciers en tuincentra hun verantwoordelijkheid in de keten. Waar supermarkten verplicht zijn een inzamelpunt aan te bieden op de winkelvloer, zijn tuincentra dat niet. Zij zijn zich echter wel bewust van de toegevoegde waarde van de extra inzamelpunten, omdat zij hun klanten nu volledige service aan kunnen bieden. Zo gaan duurzaamheid en service hand in hand, neemt iedere betrokkene verantwoordelijkheid en wordt het consumenten nog gemakkelijker gemaakt zijn statiegeldflessen en -blikjes in te leveren.

Meer inzamelpunten

“Wij zijn erg blij dat Brand Masters ons helpt bij het realiseren van extra inzamelpunten bij tuincentra in heel het land”, zegt Jans Pijbes, Relatiemanager bij Statiegeld Nederland. “Dat is nodig, want steeds meer mensen leveren hun statiegeldflessen en -blikjes in. Retailers, cateraars of andere partijen die ook graag een innameapparaat willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Statiegeld Nederland.”

Het doel van de gezamenlijke inspanningen van Statiegeld Nederland en Brand Masters is bijdragen aan een positieve impact op het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van een duurzame toekomst voor ons allemaal. Voor de plaatsing van de eerste vrijwillige inname apparaat tekent Tuincentrum Peer in Doetinchem de samenwerkingsovereenkomst. Dit in de aanloop naar World Cleanup Day op 16 september 2023. World Cleanup Day is de grootste jaarlijkse opschoonactie ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven?