Nieuwe ijsthee, mét cafeïne
IJsthee gemaakt van koffiebes cascara
Zabroni brengt een ijsthee op de markt van de koffiebes cascara. Het is een zoete en duurzame ijsthee. Ook zit er cafeïne in de ijsthee en bevat het fenolen en antioxidanten.
De zoete smaak van de ijsthee die Zabroni op de markt brengt, komt uit siroop van de cascaraschil, waar een vleugje sinaasappel aan is toegevoegd. Van de schil kan siroop worden onttrokken door de schillen van de koffiebes uit Colombia in de zon te drogen, direct nadat de boon uit de bes is gehaald. Mede hierdoor ontstaat een smaak die lijkt op die van ijsthee.
Stimulerend én onstekingsremmend
De ijsthee bevat een kwart minder cafeïne dan koffie. Zabroni beweert dat de fenolen en antioxidanten die in de ijsthee zitten, zorgen voor een ontstekingsremmende werking.
Oprichters
Hans en Frank Mosselman, oprichters van Zabroni, waren na meerdere bezoeken aan Colombia en koffieboeren geïnspireerd om de ijsthee op de markt te brengen.
Duurzaam
De ijsthee is duurzaam geproduceerd, want de schillen die voor de ijsthee worden gebruikt, werden voorheen weggegooid. Het gebruik van de schillen zorgt hiermee ook voor een nieuwe inkomstenstroom voor koffieboeren in Colombia, een land waar veel boeren onder het bestaansminimum leven. De ijstheesiroop wordt geproduceerd in de ketels van Serious Bee Distillers in Schiedam.