Vanaf 1 april krijgt bierbrouwerij AB InBev twee nieuwe directeuren. Jasper Kessels volgt Michele van Spilbeeck op als Directeur Horeca. Hij werkte al bij de bierbrouwer als Directeur Retail. Marco van Assche neemt die functie van hem over.

Nieuwe Directeur Horeca Jasper Kessels

Jasper Kessels_Foto AB InBev

Jasper Kessels startte in 2017 AB InBev als Key Account Manager Ahold. Daarna werd hij in 2019 eindverantwoordelijk voor het Trade Marketing team in Nederland. Sinds 2020 fungeerde hij als Directeur Retail en was verantwoordelijk voor het hele retailkanaal in Nederland. Samen met zijn team wist hij de populariteit van de biermerken – en daarmee het marktaandeel – van AB InBev verder te laten groeien. In alle biersegmenten zijn innovaties gelanceerd en de duurzaamheidsagenda van de brouwer is verder uitgebouwd.

“Ik ben enorm trots om per 1 april te morgen starten als eindverantwoordelijke voor ons Nederlandse horecakanaal”, reageert Kessels op zijn nieuwe functie. “Al jaren volg ik de ontwikkelingen in de horeca op de voet. Nederland kent een prachtig en divers horecalandschap en het is positief te zien dat de horeca na een aantal uitdagende jaren weer bloeit. Ik wil Michele van Spilbeeck van harte bedanken voor haar fantastische werk en inzet in de afgelopen jaren. Dankzij haar leiding staat er een geweldig team dat klaar is om de biercategorie samen met onze partners verder te doen laten groeien. Ik kijk ernaar uit om onze diverse horecarelaties te gaan ontmoeten en samen verder te bouwen aan het prachtige Nederlandse horecalandschap.”

Nieuwe Directeur Retail Marco van Assche

Marco van Assche_Foto AB InBev

Marco van Assche volgt Kessels op als nieuwe directeur Retail. Assche startte in 2015 bij AB InBev als sales consultant in het Belgische retailkanaal. In 2016 vervulde hij dezelfde rol in het Belgische horecakanaal. In 2017 maakte hij de stap naar Nederland, waarbij hij startte als Revenue Manager, gevolgd door Key Accountmanager Superunie in 2019 en Group Accountmanager Retail in 2020.

“Het Nederlandse retaikanaal is volop in beweging en ik ben vereerd om per 1 april te morgen starten als eindverantwoordelijk van dit prachtige kanaal”, zegt Van Assche. “De afgelopen jaren zien we met name een sterke groei van de categorie alcoholvrij en speciaalbier, waar we als brouwer volop in innoveren. Maar ook in het pilslandschap zien we kansen naar de toekomst toe. Ik wil Jasper Kessels bedanken voor de geweldige samenwerking in de afgelopen jaren en wens hem veel succes toe in het horecakanaal. Onze ambities voor het Nederlandse retailkanaal zijn groot en ik kijk ernaar uit om met het team in te spelen op de vraag van de Nederlandse consument en onze retail klanten.”

Altijd op de hoogte blijven?