Nederlandse thee van LocalTea in de schappen bij Albert Heijn

23 maart 2023 Redactie BeverageNL

Start-up LocalTea verbouwt duurzame thee op Nederlandse bodem. Albert Heijn neemt drie groene theevarianten (citrus, gember en kamille) en één zwarte thee op in het assortiment. Hiermee komen er in één keer 800 verkooppunten bij. “Een belangrijke stap”, meldt de start-up.

LocalTea wil op duurzame wijze thee produceren. Hiervoor selecteerde de start-up theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Deze werden verder veredeld en nu staat in Zundert de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa.

Verkooppunten

De afgelopen jaren wist LocalTea dankzij een aantal significante investeringen het aantal verkooppunten gestaag op te bouwen. De thee is in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Boon, Dekamarkt, Sligro en Crisp en in België bij Delhaize, Jumbo en Carrefour in Belgie. Nu voegt LocalTea ook Albert Heijn aan dit rijtje toe.

Thee van dichtbij

De thee van LocalTea wordt ambachtelijk gemaakt van de bovenste theebladeren en daarna vers verwerkt in de kas in Zundert. LocalTea werkt ongestookt met een gesloten watersysteem en bespaard daarmee veel water in vergelijking met thee van buitenplantages. De thee van LocalTea komt uit Zundert en hoeft dus geen duizenden kilometers af te leggen voordat het consumenten in Nederland bereik zoals het geval is bij thee afkomstig van plantages in het verre oosten, Afrika of Zuid-Amerika.

Duurzaamheid

“De theeproductie van LocalTea thee bespaart veel CO2-uitstoot en maakt daarmee een aanzienlijke duurzaamheidsimpact”, aldus Wouter Eckelmans, general manager bij LocalTea. “Onze keten is extreem kort en daardoor kunnen we veel duurzamere thee aanbieden.”

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?