More than Drinks!'s Tess Posthumus bezet dit jaar de 27e plaats in de FlavorFlav Food Top 100. De lijst van smaakmakers wordt jaarlijks opgesteld door de redactie van het gelijknamige online magazine. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden bezette de eerste plaats.

De jury noemt Tess de Nederlandse cocktail-koningin. "Is er ergens een cocktailtoptien, dan weet zij er een plekje in te veroveren. Ook dit jaar weer: ze staat in de International Bartender of the Year top 10. Oh, en natuurlijk staat haar cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails er ook in. Ze geeft haar cocktail-liefde ook door op papier: in tijdschriften als More Than Drinks en boeken. Onlangs verscheen Masterclass Cocktails, een bewerking van een eerder boek. Het wachten is op haar beloofde jeneverboek. Ondertussen heeft ze ook weer een plaats in onze lijst gekregen…" aldus het juryrapport.

De FlavorFlav Food Top 100 werd dit jaar voor de vierde keer samengesteld door Editor in Chief Sharon van Lokhorst en Founding Editor en culinair journalist Marcus Polman van het online magazine FlavorFlav. Deze top 100, een lijst van smaakmakers in de wereld van eten en drinken, is een bonte mix van (sterren)chefs, foodproducenten, restaurateurs, startups, culinair journalisten, cocktailshakers, merkenbouwers en andere belangrijke spelers uit de culinaire scene. Andere bekende namen uit de drankenbranche op de lijst zijn de oprichter van Spirited Union Distillery Ruben Maduro (44), Moët Imperial 150 jaar (47), bartender Mads Voorhoeve en Maarten Dekker van Coravin Europe (58). Bekijk de complete lijst online.

 

Altijd op de hoogte blijven?