Kijk Op Drank - uw TopSlijter in Goes

13 mei 2020 Koninklijke SlijtersUnie
Foto: Dennis van Overbeeke/Klare Taal 146

Daniëlle en Marco Wagenaar zijn met hun winkel Kijk Op Drank - úw TopSlijter vorig jaar november verhuisd vanuit Krabbendijke naar Goes. In Krabbendrijke vielen ze onder World of Drinks maar nu is het een onafhankelijke slijterij. Naast het verkopen van wijn, bier en gedistilleerd, is Kijk Op Drank ook goed in geschenken én proeverijen.

In hun nieuwe pand, gevestigd in een oude graanschuur, is een mooi proeflokaal op de eerste etage ingericht dat net opende toen de coronamaatregelen rondom de horeca ingingen. Daarom doet Marco de proeverijen nu digitaal. Zijn trouwe klanten weten de winkel nog steeds te vinden voor hun borreltje, en komen uit heel Goes en Zuid-Beveland naar de winkel toe. De inkomsten zijn wel iets minder door de coronacrisis, voornamelijk omdat het proeflokaal niet open kon, maar Marco denkt liever in kansen dan problemen. Dat is ook wat hem in de SlijtersUnie aanspreekt, waarvan hij sinds kort lid is. ‘Ik wilde me eigenlijk al een hele poos bij de SlijtersUnie aansluiten. Het is belangrijk dat de belangen van de onafhankelijke slijter behartigd worden en de Unie doet dat goed. Ze hebben het juiste met de branche voor. Daarnaast is het in tijden van crisis belangrijk je te verenigen. Samen sta je sterk.’

Dit is een bericht van de Koninklijke SlijtersUnie uit Klare Taal. Lees hier de meest recente uitgave van Klare Taal nummer 146.

Altijd op de hoogte blijven?