Jukes komt met nieuwe alcoholvrije drank

19 januari 2022 Lauren Scheurwater

Jukes Cordialities komt met een alcoholvrij alternatief  voor wijn. Biologische appelciderazijn vormt de basis van de alcoholvrije drank. Het is een idee van de Britse wijnschrijver Matthew Jukes, die op een dag samen met compagnon Jack Hollihan aan het mijmeren was over het gebrek aan verantwoorde en smakelijke alcoholvrije drank.

Toen Matthew begon met het creëren van de alcoholvrij drank, wilde hij niet inleveren op de smaak. Het basis ingrediënt is appelciderazijn. Appelciderazijn zorgt voor droogheid, lengte en een fijn mondgevoel. Daarnaast bevat elke Jukes fruit, groente, verse en gedroogde kruiden, specerijen en zelfs bloemen. Jukes is niet gebaseerd op wijn of bier waar de alcohol is uitgehaald. Het is een totaal nieuw drankje.

Milieubewust

Bij Jukes staat milieubewustzijn centraal. Dit betekent duurzame, natuurlijke ingrediënten en geen verspilling. Alle bijproducten worden gerecycled en er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Hierdoor bevatten de flesjes een natuurlijk bezinksel en zijn de kleuren van sommige flesjes lichter zijn dan anderen, wat volkomen natuurlijk is.

De vijf Jukes drankjes

De jukes bevatten per portie 18 calorieën of minder. Jukes heeft vijf in het assortiment. Een apart feitje is dat deze een random cijfervolgorde hebben. Niemand behalve Matthew zelf weet waarom dit de volgorde is, en waarom juist deze cijfers gebruikt zijn. Het assortiment bestaat uit Jukes 5: ‘The Crisp White’Jukes, 1: ‘The Rich White, Jukes 8: ‘The Rosé’, Jukes 2: ‘The Bright Red’ en als laatste Jukes 6: ‘The Deep Red’.

Altijd op de hoogte blijven?