Jopen wint twee keer goud en een keer brons op Brussels Beer Challenge

22 november 2022 Redactie Food

De resultaten van de Brussels Beer Challenge zijn bekendgemaakt. Er deden in totaal 1800 bieren mee.  Jopen valt in de prijzen met de Juicy Lager, Heavy Cross en Neder Wit. Ze wonnen 2 gouden medailles en een bronzen plak.

De brouwer is apetrots op deze awards. Michel Ordeman, head of Church bij Jopen: "Onze brouwers staan vanuit hun nieuwsgierigheid 24/7 te experimenteren en elkaar te inspireren om het beste bier ter wereld te brouwen. Nou kunnen we zelf wel roepen dat het ze is gelukt, maar het is natuurlijk geweldig dat een jury van experts het bevestigt. We trekken er vanavond zeker een paar open. Proost!” 

Winnaars:

Juicy Lager won goud in de categorie hoppy lager. Jopen lanceerde dit bier dit jaar in de pilsner categorie. Het is een IPA-achtig bier met de frisheid van een pilsner met veel fruitige en geurige Amerikaanse hopsoorten. Heavy Cross kreeg de hoofdprijs is de categorie double IPA. Heavy Cross is

een fruitige IPA met bittere afdronk. Neder Wit ontving ten slotte de bronzen plak in de categorie white IPA/hoppy weizen. Het blonde biertje combineert de hoppigheid en fruitige tonen van een IPA met de frisheid en aardse tonen van een Weizen.

Brussels Beer Challenge

De bieren die deelnemen aan de Brussels Beer Challenge worden gedurende drie dagen door 100 internationale bierkenners beoordeeld. Deze elfde editie had met 1.800 deelnemende bieren uit 41 landen het grootste deelnemersveld ooit.

 

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?