Jägermeister lanceert 25 jaar gerijpt kruidenlikeur

4 december 2023 Redactie BeverageNL Jagermeister
Jägermeister brengt een nieuw kruidenlikeur op de markt genaamd ‘9556 Nights of Exploration’. Het gaat om een limited edition.

Meer dan 400 eikenhouten vaten liggen opgeslagen in de Jägermeister fabriek in Wolfenbüttel, in het hart van Duitsland. Normaal rijpt de kruidenlikeur enkele maanden, maar meer dan 25 jaar geleden werd één vat verzegeld en opgeslagen. De langste periode tot nu toe. Dit jaar opende Jägermeister dit vat en lanceert een gelimiteerde oplage. ‘9556 Nights of Exploration’ is het resultaat van een eenmalig experiment. Dr. Günther Findel, de schoonzoon van Jägermeister-uitvinder Curt Mast, wilde testen hoe de likeur zich zou ontwikkelen als deze langer wordt bewaard. Nu, 9556 nachten later, blijkt het experiment geslaagd.

‘9556 Nights of Exploration’

Met 40% alcohol per volume heeft deze kruidenlikeur een iets hoger alcoholpercentage dan Jägermeister (35% vol. alcohol). De likeur is gebaseerd op het originele kruidenrecept. Door de langere tijd in het vat worden de kruidige smaken aangevuld met zoete fruit accenten, karamel- en vanille aroma’s met hints van eikenhout. 

Gelimiteerde editie

De ‘9556 Nights of Exploration’ is een limited edition. Wereldwijd stelt Jägermeister 2500 flessen beschikbaar, waarvan 56 in Nederland verkrijgbaar bij Gall & Gall.. De flessen zijn met de hand genummerd en worden geleverd in een houten verpakking. 

Virtueel olieverfschilderij

De in Berlijn gevestigde kunstenaar Mago Dovjenco liet zich inspireren door de kruidenlikeur en maakte een olieverfschilderij dat onderdeel is van de wereldwijde online campagne. 

Altijd op de hoogte blijven?