Jabara sake uit Japan voor het eerst beschikbaar in Nederland

21 februari 2023 Charlotte Kwakkelstein

Voor het eerst in de geschiedenis is de Japanse drank Jabara sake beschikbaar in Nederland. Ondernemers Alina en Yasuhiro hebben de Jabara sake naar Nederland gehaald. Yasuhiro: “Jabara is echt een verborgen schat. Europa is natuurlijk al bekend met Japanse sake; dit wordt al jaren geïmporteerd uit Japan. Maar het ingrediënt Jabara is nog nooit de grenzen van Japan overgegaan.”

De Jabara vrucht is een zeldzaam hybride milkan citrus uit Japan. De citrus groeit alleen in Kitayama, een klein Japans dorp met vijfhonderd inwoners in de Wakayame prefectuur. Jabara is een lokale specialiteit doordat alle bewoners sinds de jaren zestig betrokken zijn bij de oogst. De Yoshimura Hideo Shoten brouwerij in de Wakayama prefectuur werkt samen met het dorp voor het produceren en verkopen van de sake.

Jabara sake is aromatisch en het heeft een laag alcoholgehalte. De mix van de speciaal gemaakt sake, Jabara sap, Jabara schil, bietsuikers en rietsuikers zorgt voor een combinatie van zuur, bitter en licht-zoet.

Nederland is het eerste land buiten Japan waar de Jabara drank wordt geïntroduceerd. Er is een limiet van wat er geproduceerd kan worden, daarom is er ook maar een beperkte hoeveelheid flessen van de Jabara likeur.

Altijd op de hoogte blijven?