Inzendingen AH Packathon 2024 geopend

12 maart 2024 Albert Heijn
De tweede editie van de AH Packathon vindt plaats op 17 mei 2024. Voor de AH Packathon 2024 is Albert Heijn benieuwd naar de ervaringen van klanten met eigen-merkverpakkingen. Klanten kunnen die informatie nu online insturen.

Albert Heijn wil zich richten op verduurzaming van verpakkingen door minimalisering van materiaalgebruik, inzet van gerecycled materiaal, recycling van verpakkingen en gebruik van producten gedeeltelijk gemaakt van biogrondstoffen. Voor 2025 focust de supermarkt op het recyclebaar maken van eigen-merkverpakkingen. Voor het stimuleren van innovatie in verpakkingen organiseert Albert Heijn een tweede editie van de AH Packathon. 

AH Packathon 2024  

Tijdens de eerste editie in 2023 werkten denkers, ontwerpers en andere experts samen aan duurzame verpakkingsinnovaties. De tweede editie focust op het verbeteren van de ervaringen van klanten met eigen-merkverpakkingen. 

Albert Heijn is daarbij geïnteresseerd in de vragen en ideeën die consumenten hebben over verduurzaming van eigen-merkverpakkingen. De supermarkt vraagt klanten te delen waar zij tegen aanlopen en waar zij kansen zien om vanuit duurzaamheid en gebruiksgemak eigen-merkverpakkingen te verbeteren. Uit de inzendingen selecteert Albert Heijn 5 cases voor de AH Packathon 2024. Vervolgens gaat AH met leveranciers en experts aan de slag om vijf verpakkingen te verduurzamen én het gemak voor de klant te verbeteren.

Consumenten van de geselecteerde cases zijn welkom bij de Packathon 2024 op het kantoor van Albert Heijn in Zaandam om samen met de jury de oplossingen te beoordelen. Insturen van ideeën is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 12 april 2024.

Meer informatie over AH Packathon 2024 vind je HIER>>

Altijd op de hoogte blijven?