Het Grote Bierboek – Alles over brouwen, proeven en genieten van bier

4 april 2023 Redactie BeverageNL

Biersommelier Frits Dunnink komt met een nieuw boek over bier. Het Grote Bierboek gaat over geur, kleur en smaak. Waarom smaakt bier zoals het smaakt? Ook schrijft Dunnik over de mensen die het maken: over brouwers en over wat hen drijft.

Bier is zo alom tegenwoordig in onze wereld dat het voor verreweg de meeste mensen iets vanzelfsprekends is geworden. Wordt het niet veel interessanter als er iemand is die het verhaal vertelt dat schuil gaat achter die drank, dat bier? Je aandacht vestigt op de feestelijke schuimkraag in het glas, de kleuren, geuren en smaken die er onder te ontdekken vallen. Hoe meer je weet van wat je drinkt, hoe meer je ervan geniet. Een bierschrijver is als een goede sportverslaggever: door zijn verhaal wordt iets ogenschijnlijk onbenulligs en vanzelfsprekends als ‘een biertje’ een echte belevenis.

Het Grote Bierboek baant zich een weg door het enorme aanbod dat een slordige 1.700 Nederlandse en Belgische onafhankelijke brouwers afleveren en in de schappen van de winkels en op de bierkaarten in de horeca doen belanden. Daarnaast gaat het uitgebreid in op de geschiedenis van onze eeuwenoude liefde voor bier, belicht het alle bierstijlen in de lage landen, behandelt het alle brouw- en biertermen en beschrijft uitgebreid maar liefst 100 brouwerijen in Nederland en België met een bijzonder verhaal.

Het Grote Bierboek is voor iedereen die haar of zijn horizon over bier wil verbreden. Voor bierliefhebbers is het volgens de uitgever een feest van herkenning. En het boek is ook zeer geschikt voor een ieder die beroepshalve van consumenten bierliefhebbers wil maken , als brouwer, in de horeca en gastronomie, of de slijterij.

ISBN: 9789493259973 |Prijs: € 27,50

Dit boek is te koop bij Libris of andere lokale boekhandels. Steun de boekhandel en koop lokaal! 

 

Altijd op de hoogte blijven?