Heineken zet stappen om milieu-impact van landbouw te verminderen

3 augustus 2023 Redactie Food Christian Gertenbach via Unsplash

In 2040 wil Heineken een klimaatneutrale keten. Landbouw is verantwoordelijk voor 19% van de CO2-emissie van het bedrijf. Om deze uitstoot te verlagen gaat Heineken inzetten op regeneratieve landbouw.

Heineken verminderde in 2022 de CO2-uitstoot van hun landbouw met 13% via het programma “Low Carbon Farming”. Daarbij werkt het bedrijf samen met boeren voor het gebruik van duurzame landbouwpraktijken, zoals dekgewassen en beheer van residuen. Heineken zet een volgende stap in CO2-reductie door middel van regeneratieve landbouw, waarbij er een focus ligt op de gezondheid van de bodem. Daarnaast wil het bedrijf inzetten op het verbeteren van de waterkwaliteit en -efficiëntie, met name in gebieden waar waterschaarste heerst. Het eerste regeneratieve landbouwproject van Heineken is gestart in Ierland.

Verder houdt Heineken zich bezig met het aanpakken van emissies afkomstig van de productie van kunstmest. Daarom investeert Heineken in FertigHy, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van koolstofarme kunstmestoplossingen. Het doel is om de traditionele bron van aardgas te vervangen door hernieuwbare elektriciteit om koolstofarme waterstof en ammoniak te creëren en zo meststoffen koolstofvrij te maken. Heineken wil met dit project de vraag naar koolstofarme kunstmest stimuleren.

Bron: Heineken

Altijd op de hoogte blijven?