Heineken neemt Beavertown Brewery over

13 september 2022
Foto: Pixabay

Heineken neemt het Britse bedrijf Beavertown Brewery over. De brouwer had sinds 2018 al een minderheidsbelang in Beavertown, en krijgt nu alle aandelen in de Londense brouwerij van speciaalbieren in handen. Beavertown blijft als een zelfstandig bedrijf opereren naast de Britse tak van Heineken.  

Logan Plant, zoon van Led Zeppelin frontman Robert Plant, startte Beavertown Brewery tien jaar geleden vanwege zijn obsessie voor bier. Hij brouwde bier in zijn eigen keuken in een rijstkoker. Nu brouwt de Beavertown jaarlijks 360.000 hectoliter per jaar en heeft 160 medewerkers. De jaaromzet bedraagt ruim 35 miljoen Britse pond.

Plant blijft als adviseur betrokken bij de brouwerij maar Jochen van Esch, die al twintig jaar bij Heineken werkt, gaat het bedrijf leiden. Hij is niet van plan om grote veranderingen door te voeren, omdat hij denkt dat de strategie van Beavertown klopt. “Het merk groeit, het heeft een fantastische cultuur en de mensen houden van de bieren”, zegt hij tegen de BBC. “We zullen het bedrijf ondersteunen, erin investeren en het laten groeien, en ik ben ongelooflijk enthousiast over de toekomst.”

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?