Afgelopen maand maakte Follow the Money bekend dat Heineken nog steeds actief is in Rusland en dat zorgde voor veel kritiek. Daarom kwam de bierbrouwer op 6 maart met nieuwe uitleg over de situatie. “Ook wij zijn gefrustreerd dat het zo lang duurt. ”

Na de inval in de Oekraïne kondigde Heineken aan dat de bierbrouwer zich terug zou trekken uit Rusland. De bierbrouwer haalde het Heineken-bier uit de Russische markt, maar andere merken zoals Amstel bleven. Uit onderzoek van Follow the Money blijkt dat Heineken het afgelopen jaar in Rusland 61 nieuwe producten en verkocht 720.000 hectoliter extra bier en frisdrank.

Verklaring Heineken

In de nieuwe verklaring op de website benadrukt Heineken dat ze hun belofte om de Russische activiteiten te verkopen willen nakomen en geeft tekst en uitleg. Bij de verkoop van de Russiche activiteiten spelen een aantal factoren mee. De bierbrouwer wil de lokale medewerkers beschermen en nationalisatie van de brouwerij vermijden. Daarom draait de productie door en worden er nieuwe producten gelanceerd. Financiële winst is hierbij echter niet het uitgangspunt.

Heineken wijst op de ingewikkelde situatie in Rusland. “We erkennen volledig dat het frustrerend is dat de verkoop nog niet rond is. We zijn hierdoor ook gefrustreerd. Doordat de regels steeds veranderen is het een uitdaging om een ​​transactie in Rusland te sluiten. Alle bedrijfsoverdrachten hebben meerdere goedkeuringen nodig van de lokale autoriteiten. We hebben geen controle over dat tijdschema of proces, maar we werken er hard aan om te doen wat we kunnen.” Ook wijst de bierbrouwer op recent onderzoek dat aantoont dat slechts 9 procent van de bedrijven Rusland heeft verlaten en op alle steun die ze Oekraïne hebben gegeven.

Bron: Heineken

Geen nieuws meer missen van BeverageNL? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?